Bytt ut fredagstacoen med pulled pork

Wenche byr på pulled pork med coleslaw. Denne oppskriften kan også funke med lammestek eller kylling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pulled pork er enkel og god festmat.

Wenche viser oppskriften med utgangspunkt i svinenakke, men den kan fint lages med lammestek eller med kylling.

Dette er en oppskrift som gir gode muligheter til å bruke fantasien og hente frem det du liker aller best. Wenche anbefaler at du leser igjennom hele oppskriften først og tilsetter krydder og tilbehør du finner i kjøkkenskapet.

Server i rundstykke/ hamburgerbrød/ brioche eller potetlompe med foreslått tilbehør

Oppskrift

Til 5- 6 personer

ca 1 kg benfri svinenakke eller lammestek

1 ts salt

1 ts brunt sukker

1 løk

1-2 fedd hvitløk

2 ss tomatpure

1 ss tomatketchup

1/2 - 1 ts finhakket frisk chili eller 1/2 -1 ts chilipulver

1 ts malt spisskum

2 -3 ss barbecue saus med røyksmak ev chilisaus

olje eller alkoholfritt øl

Slik gjør du

Surr kjøttet slik at det får en jevn tykkelse. Rens og finhakk løk og surr myk i olje. Tilsett finhakket hvitløk, tomatpuré, tomatketchup, chili, spisskummen og barbequesaus/ chilisaus.

Pensle en ildfast form med olje. Ev bruk en leirgryte eller bruk en slow cooker. Prikk det rå kjøttet med en gaffel og legg i formen. Fordel løk-blandingen rundt og over kjøttet i formen. Dekk med aluminiumfolie eller lokk.

Sett i stekeovnen på 125 grader og stek i 6-7 timer.

Fyll på litt væske for eksempel vann, kraft eller alkoholfritt øl slik at det ikke koker tørt i formen.

Sjekk at kjøttet er nok stekt ved å stikke en gaffel i kjøttet og det kan trekkes lett fra hverandre.

Ved servering, bruk kniv og gaffel og trekk kjøttet i strimler

Hvis du ønsker å lage «pulled» kyllinglår vil det ta kortere tid. La det steke i 3-4 timer. Samme fremgangsmåte og tilbehør som med svin eller lam.

Coleslaw (Kålsalat)

Ca 200 g hodekål, finsnittet

2 gulrøtter, revet

1 stort eple, strimlet/revet

3 ss tykk yoghurt, crème fraiche lett eller lett rømme

2 ss majones

2-3 ss Dijon sennep

1 ts red curry paste

saft av 1 lime eller ½ sitron

1-2 ss sukker

salt, pepper

Bland sammen finsnittet kål, gulrot og eple.

Rør sammen crème fraiche eller rømme, majones og smak til med sennep, salt, pepper og red curry paste og ev litt saft fra lime eller sitron. Vend inn i grønnsakene.

Annet tilbehør: tomater, agurk i tynne skiver, syltet rødløk, mango/ ananas i tynne strimler…… velg det du og dine liker !