ULYKKESSTED: Ulykken skjedde i nordgående felt i Bratsbergvegen i Trondheim fredag 9. mars i fjor. Foto: Joakim Halvorsen
ULYKKESSTED: Ulykken skjedde i nordgående felt i Bratsbergvegen i Trondheim fredag 9. mars i fjor. Foto: Joakim Halvorsen

23-åring var på jobb som lærling – tiltalt for uaktsomt drap

Den 23 år gamle mannen som er tiltalt for uaktsomt drap etter at en motorsyklist døde i Trondheim i mars, mener ikke han er strafferettslig ansvarlig for dødsfallet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 9. mars i år, klokken 14.05, kolliderte en lastebil og en motorsykkel ved avkjøringen til E6 i Bratsbergvegen i Trondheim.

I september ble det klart at lastebilsjåføren, en 23 år gammel mann fra Vestfold, er tiltalt for uaktsomt drap etter hendelsen.

Kolliderte

Ifølge påtalemyndigheten kjørte 23-åringen lastebilen ut på E6 og krysset motgående kjørefelt uten å forvisse seg tilstrekkelig om at det kom kjøretøy imot ham.

Dermed kolliderte han med motorsykkelen, som traff lastebilen ved høyre forhjul.

Føreren av motorsykkelen, en 46 år gammel småbarnsfar, døde på stedet.

23-åringen mener hendelsen var en ulykke, og at han ikke kan straffes for det.

– Han erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen. Det er klart at dette er tøft for ham, og han skjønner alvoret av å ha vært involvert i en ulykke som har forvoldt en annens død, men han mener ikke han kan straffes for det, sier hans advokat Robert Aksnes ved advokathuset Vectio DA til TV 2.

Lærling

Lastebilsjåføren var på jobb som lærling da hendelsen skjedde.

I tiltalebeslutningen går det fram at aktor vil legge ned påstand om å frata mannen førerkortet.

Gunhild Oftedal er bistandsadvokat for den avdøde mannens familie.

– Ulykken har vært en stor belastning for de pårørende etter ulykken, men de ser nå fram til å få saken fult ut belyst i retten, sier Oftedal til TV 2.

Familien vil være til stede i retten når rettssaken starter i Sør-Trøndelag tingrett mandag.

Det er satt av tre dager til hovedforhandlingene.