LANGT BAK: Heidi Weng maktet ikke å holde følge med de raskeste på 10-kilometeren.
LANGT BAK: Heidi Weng maktet ikke å holde følge med de raskeste på 10-kilometeren. Foto: Bildbyrån/Fredrik Varfjell

Weng: – Hva driver jeg med?

Heidi Weng vant verdenscupen forrige sesong, men var nesten to minutter bak Therese Johaug i sesongåpningen på Beitostølen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede fra start av ble det tydelig at Heidi Weng (27) skulle få store problemer med å havne på pallen på Beitostølen.

Etter 10 skoddefylte kilometer ble fasit sjuendeplass med ett minutt og 58 sekunder opp til overlegne Therese Johaug.

– Jeg gikk ikke så fort. Det merket jeg, sier forrige sesongs verdenscupvinner til TV 2.

– Jeg kjenner selv at det ikke er det store, men det er kanskje like greit å slippe å være i form. Jeg merker at jeg ikke orker helt.

Den 27-årige BUL-løperen er likevel tålig fornøyd med innsatsen i sesongens første renn. Kun én gang tidligere denne sesongen har hun gått en ti kilometer, det skjedde under toppidrettsveka med rulleski på beina.

– Men det er vel litt etter planen at du ikke skal sprelle nå?

– Neida, jeg skulle bare ønske at det var noe sprut, men det var ikke i nærheten. Plasseringsmessig var det ikke verst. Noe positivt var det jo. Avstanden var jo forferdelig langt bak. En dag kan det løsne. Da skal jeg gå fort også, sier Weng.

Fra Johaug på topp ned til Ingvild Flugstad Østberg på andreplass var det 23,9 sekunder, mens Kari Øyre Slind på tredjeplass hadde ett minutt opp til seierkvinnen. Weng hadde selv ett minutt opp til pallplass og Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga og Anna Svendsen foran seg på listen.

– Jeg er ikke der. Jeg trenger litt tid på meg. Uti der var det ikke noen positive tanker. Tankene gikk på: «Nei, hva driver jeg med egentlig». Så kom ikke Ranghild heller, så da er det bare å gå, sier Weng, som skal få det tøft med å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen denne sesongen med Therese Johaug tilbake fra dopingutestengelse.

I landslagsledelsen er man likevel ikke bekymret for Weng før neste helgs verdenscupåpning i finske Ruka.

– Heidi har vel sagt at hun ikke har følt seg i støtet. Jeg tror hun bare må gå seg inn i sesongen, så løsner det for Heidi. Jeg er ikke så redd for det, sier sportssjef Vidar Løfshus til NRK.