Freddy Kalas brøt ut av Smiths venner

God kveld Norge (TV 2): Foreldrenes skilsmisse fikk den populære artisten til å bryte ut av trossamfunnet.

– For meg var det helt naturlig. Jeg gikk egentlig ut før den skilsmissen, sier Freddy Kalas (28) til God kveld Norge.

Artisten, som egentlig heter Fredrik Auke, brøt ut av Smiths venner da foreldrene skilte seg i 1999.

– Jeg tror ikke på religion, men jeg tror på Gud. Jeg tror at alle er Gud på en måte. Kanskje vi er Gud som erfarer oss selv gjennom det å være menneske, spør han filosofisk.

Se God kveld Norge på TV 2 lørdag 23.15 eller på TV 2 Sumo

Rører veldig

Som mange andre norske artister startet han karrieren med å lage russelåter. Så kom «Pinne for landet», og siden den gangen har han hatt en lang rekke hits.

– Jeg får tilbakemeldinger som «takk for at du redder hverdagen min i tunge tider», og det rører veldig å høre sånt. Det får meg til å ... jeg får mer lyst til å skrive musikk, sier han ydmykt.

For det å spre glede gjennom musikken sin er viktig for Kalas.

– Når jeg skriver musikk lukker jeg øynene og ser for meg at jeg er med gutta på en eller annen konsert, og så holder vi to pils ... den følelsen der ... den vil jeg ha når jeg skriver musikk, smiler han jovialt.

Storfamilie

Og det var ikke rart han ble musikalsk. Fredrik kommer nemlig fra en ekstremt musikalsk familie.

– Lillebror er Broiler. Lillebror-Håvard er gitarist for meg og Broiler. Kristian er trommis, Marius synger på kjøkkenet og i dusjen, pappa spiller teater og synger og Morten spiller piano. Og så er det to til som hører mye på musikk, smiler han.

– Hva er det gode i livet da?

– De gode tingene i livet er positivitet og hjelpe andre, hjelpe seg selv og se det lyse i alt. Negativitet er en fiende. Det er det jeg sier i musikken min og.

– Det å lage musikk handler om å skape noe i andre mennesker da. Og hvis du skaper en positiv følelse – og du får en god tilbakemelding på det – så har du laget musikk, avslutter Kalas.