– Artig å få en hilsen fra folk på samme alder som meg

Se Snåsamannens videohilsen til Petter Northug.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Petter Northug (32) overrasket mange da han antydet at karrieren nærmer seg slutten i forkant av åpningsrennet på Beitostølen.

– Hvis jeg ikke tåler trening nå, så kan det være over allerede før jul. Da har jeg gått i den samme fella flere ganger, og da er det ikke noe vits å fortsette lenger, sa han onsdag.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Landslagstrener Arild Monsen var blant dem som ble lang i masken.

– Jeg har ikke opplevd at situasjonen skal være så til de grader mørk, sa Monsen til TV 2.

Det gikk ikke spesielt bra for Northug på Beitostølen. En respektabel 15 km klassisk ble skjemmet av flere skøytetak og påfølgende disk. På sprinten røk han ut i prologen.

I dag gikk Northug 15 km fri teknikk i Norgescup på Gålå. Selv om Northug åpnet bra og bare lå 5 sekunder bak Dario Cologna etter fem kilometer, var han hele 2.06 bak sveitseren i mål.

Det holdt til en 37. plass på et nivå ganske langt unna verdenscupen. Trolig sparte Northug krefter med tanke på lørdagens sprint, men det var uansett langt fra overbevisende av 32-åringen.

Selv om Northug for tiden sliter sportslig, kan han trøste seg med at gode krefter ønsker å se ham tilbake i toppen.

Northug har sågar fått en videohilsen fra den folkekjære, men også omstridte Joralf Gjerstad (92). Han er kjent for det som skal være helbredende, varme hender og et blikk som kan se rett inn i deg.

Nå håper Snåsamannen å se Northug tilbake i godt, gammelt slag.

– Hallo, Petter. Jeg sender de beste hilsninger fra Overhalla i det du er ute i skisporet. Beste hilsen, Joralf, sier han i videoklippet.

Northug setter pris på at Snåsamannen bryr seg.

– Det er artig å få en hilsen fra folk på samme alder som meg. Det er godt at vi holder sammen, humrer han.