FADESE: Plutselig dukket en traktor opp i løypen da Andreas Mikkelsen kjørte under første dag av Rally Australia. Den satte ham så ut av spill at han kjørte ut like etter, forklarer 29-åringen selv.
FADESE: Plutselig dukket en traktor opp i løypen da Andreas Mikkelsen kjørte under første dag av Rally Australia. Den satte ham så ut av spill at han kjørte ut like etter, forklarer 29-åringen selv. Foto: WRC

Norsk profil rasende etter traktor-fadese: – Hva i svarte er dette?

Sesongen kunne knapt fått et verre punktum for Andreas Mikkelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avkjøringen skjedde på SS3 under første dag av Rally Australia.

Forhåpningene og forventningene til at Andreas Mikkelsen kunne avslutte en katastrofal sesong med et godt resultat, fikk seg en fullstendig knekk 100 meter etter sjikanen inne på prøven.

Der driftet han ut i en venstresving, slo rundt og fikk hull på radiatoren. Han og kartleser Anders Jæger ble nødt til å bryte.

Skylden legges imidlertid på traktoren, som skal ha satt Mikkelsen ut i forkant av avkjøringen.

FORBANNET: Andreas Mikkelsen forklarer at han ikke fikk med seg venstresvingen på grunn av traktoren som plutselig dukket opp i løypen.
FORBANNET: Andreas Mikkelsen forklarer at han ikke fikk med seg venstresvingen på grunn av traktoren som plutselig dukket opp i løypen. Foto: Markku Ulander

– Jeg sa «hva i svarte er dette, skal vi stoppe og fortelle vaktene?». Anders sa at jeg skulle fortsette, men venstresvingen etter krønet (uoversiktlig bakketopp, journ. anm) fikk jeg ikke med meg. Vi kom for fort og rullet. Ville dyr er vanlig å oppleve, men en traktor var så overraskende at hodet mitt havnet et annet sted, forklarer nordmannen.

– Vi må forsikre oss om at dette ikke skjer igjen. Dyr kan du ikke kontrollere, og det er greit, men dette er ting du kan kontrollere, følger han opp.

Mikkelsen må nå bryte seks etapper før han kan restarte lørdag.

Dermed er seiers- og poengmulighetene borte for Mikkelsen. Han har lite å bidra med både for seg selv og teamet i sammendraget.

Hans eneste oppdrag nå må eventuelt være å holde unna for Sebastien Ogier og Ott Tänak i kampen om Power Stage-poeng for å hjelpe teamkamerat Thierry Neuville til å bli verdensmester.

Mikkelsen får dog støtte fra teamet sitt etter traktorhendelsen.

– Det er mulig de burde sakket farten og fått hodet på rett plass igjen. Men det er ganske klart at dette ikke skal skje. Vaktene på etappen bestemte seg for å ta en traktor ut på prøven med tre minutter mellom bilene, for å kunne flytte på sjikanen og komme seg ut av etappen igjen, er i blitt fortalt av løpsledelsen, sier Hyundai-manager Alain Penasse til Autosport.

Artikkelen er levert i samarbeid med parcferme.no.