SVINDELSIKTET: Den hjemløse veteranen Johnny Bobbitt og paret Mark D'Amico og Kate McClure er siktet for svindel, etter de skal ha diktet opp en falsk historie og på den måten samlet inn 400.000 dollar.
SVINDELSIKTET: Den hjemløse veteranen Johnny Bobbitt og paret Mark D'Amico og Kate McClure er siktet for svindel, etter de skal ha diktet opp en falsk historie og på den måten samlet inn 400.000 dollar. Foto: AP

Rørende historie var løgn:

Kjærestepar og hjemløs mann siktet for svindel

Et kjærestepar og en hjemløs mann er siktet for å ha diktet opp historien som resulterte i innsamling av 400.000 amerikanske dollar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om den hjemløse amerikaneren som brukte sine siste 20 dollar på å kjøpe bensin til en kvinne med tom tank, er en stor løgn, hevder påtalemyndigheten.

Torsdag tok aktor Scott Coffina i Burlington fylke i New Jersey ut siktelser mot paret, som har fortalt sin historie til aviser og fjernsynsstasjoner, samt mot den hjemløse mannen, skriver The New York Post.

Historien om hjemløse Johnny Bobbitt og kjæresteparet Mark D'Amico (39) og Katelyn McClure (28) gikk verden rundt i media og ble delt på sosiale medier. Saken ble også omtalt av TV 2.

Totalt ble over 400.000 dollar samlet inn etter at paret opprettet en innsamlingsaksjon til inntekt til den hjemløse mannen.

– Oppspinn og ulovlig

Aktor Coffina sier at pengene som skulle doneres til hjemløse Bobbitt, skal tilbakebetales til de som donerte penger via en side som ekteparet satte opp innsamlingsaksjon på GoFundMe.

– Hele kampanjen var basert på en løgn. Det var oppspinn og ulovlig, og det får konsekvenser, sa han.

Bobbitt ble pågrepet onsdag kveld i Philadelphia. Mark D'Amico og Katelyn McClure overga seg samme kveld.

Etterforskere har gjennomsøkt parets bolig i Florence i New Jersey etter at det dukket opp spørsmål om hva som skjedde med pengene de samlet inn for Bobbitt.

Den rørende historien til Johnny Bobbitt Jr og paret Kate McClure og Mark D'Amico har slått sprekker. Nå er de siktet for tyveri og bedrag. Foto: AP
Den rørende historien til Johnny Bobbitt Jr og paret Kate McClure og Mark D'Amico har slått sprekker. Nå er de siktet for tyveri og bedrag. Foto: AP

Risikerer lang fengselsstraff

Paret hevder Bobbitt kjøpte bensin til McClure da hun sto i veikanten i Philadelphia i fjor.

McClure har sagt at de, i et forsøk på å hjelpe Bobbitt, bestemte seg for å samle inn penger til ham. Ifølge GoFundMe ble det samlet inn over 400.000 dollar fra over 14000 personer.

Ifølge CNN har etterforskerne gjennomgått over 67.000 tekstmeldinger i forbindelse med saken.

Det viser seg at McClure ikke var tom for bensin, og Bobbitt verken oppdaget henne i nød eller ga henne sine siste 20 dollar, hevder Coffina.

Han viser til at McClure, like etter å ha etablert donasjonssiden, sendte en melding til en venn der hun skrev at historien var «fullstendig diktet opp».

Etterforskerne mener også å ha avdekket at paret hadde kjent Bobbitt i over en måned før den påståtte hendelsen som ledet opp til innsamlingen fant sted.

Politiet innledet etterforskning etter at Bobbitt hevdet han ikke hadde fått pengene de hadde samlet inn til ham. Senere gikk han til søksmål mot paret.

Det er uklart hva som har skjedd med pengene.

De tre risikerer dommer på mellom fem og ti år, uttalte Scott Coffina i pressekonferansen.

D'Amico og McClures advokat har nektet å kommentere saken.