Lingard med drømmescoring i Rooneys avskjed

Wayne Rooney fikk stående applaus og ble hedret på Wembley, men det var en tidligere lagkamerat i Manchester United som sto for fotballmagien mot USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

England - USA 3-0

England stilte uten de fleste faste spillerne fra starrt i treningskampen, men vant likevel komfortabelt 3-0 over USA. Jesse Lingards drømmescoring på 1-0 ble kampens høydepunkt.

​Se alle scoringene øverst!

Kampen var også en omdiskutert retur og et farvel med landslaget for DC United-spiller Wayne Rooney (33). Han ble hedret med en plakett før kamp og kom innpå etter knapt en times spill.

– Jeg har hatt min tid. Nå kan jeg lene meg tilbake og se på karene. Dette vil jeg huske lenge, sa Rooney rett etter kampen, ifølge BBC.

– Jeg mener at England er i veldig gode hender ut fra det jeg har sett denne uken. De blir trent helt glimrende, og det er en fantastisk gruppe unge spillere som har en lys framtid, sa Rooney videre.

Drømmescoring

Det var flere potensielt fremtidige superstjerner fra start i treningskampen.

England stilte med Dortmund-stjerneskuddet Jaden Sancho (18). Hos USA var lagkameraten Christian Pulisic (20) på plass. Han hadde også Timothy Weah (18) fra PSG med seg som rekkekamerat fra start.

Etter 26 nokså underholdende minutter var det derimot Manchester Uniteds Jesse Lingard som hentet frem litt fotballkunst. På lekkert vis skrudde han ballen inn i krysset fra langt hold. En nydelig scoring.

Minuttet etterpå ble det 2-0. Liverpools Trent Alexander-Arnold fikk stå alene og banke ballen i nettet fra kort hold.

Rooneys retur

Wayne Rooney, med draktnummer ti, ble byttet inn etter 57. minutter til sin 120. landskamp. Rooney, som er den utespilleren som har flest landskamper for England, ble mottatt med stående applaus fra publikum på Wembley.

Rooney fikk posisjonen bak spissen Callum Wilson. 33-åringen, som har 53 landsøagsmål, kom til en OK avslutning på overtid og viste frem sin følsomme pasningsfot et par ganger.

Han fikk også en klem av en banestormer.

Rooney fikk en kos fra en banestormer.
Rooney fikk en kos fra en banestormer. Foto: Ian Kington

Bournemouths Callum Wilson (26), som endelig fikk seg en landskamp, ordnet 3-0. Han kom seg foran forsvareren på femmeteren på et innlegg fra Fabian Delph og styrte ballen i mål bak Brad Guzan. Like etter sitt første landslagsmål ble han byttet ut.

Søndag kl. 15 spiller England Nations League mot Kroatia. Den kampen sendes på TV 2 Zebra.