Jedvaj (22) ble Kroatias store helt mot Spania: – Et eventyr for unggutten!

Tin Jedvaj avgjorde på overtid for Kroatia og sørget for en knallsterk 3-2-seier mot Spania i Nation League torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kroatia – Spania 3-2:

Kroatia var ivrige etter å revansjere det pinlige 0-6-tapet mot Spania fra sist lagene møttes.

Se scoringene fra kampen i videovinduet øverst!

Etter en sjansefattig første omgang, eksploderte det på Stadion Maksimir i Zagreb da Andrej Kramarić sendte Kroatia i ledelsen i det 54. minutt. Men bare to minutter senere slo Spania tilbake ved Dani Ceballos.

I det 69. minutt tok Kroatia ledelsen igjen. Tin Jedvaj headet inn 2-1-scoringen etter et strålende forarbeid av Luka Modric.

Igjen slo Spania tilbake da Sergio Ramos satte inn 2-2 etter et tvilsomt straffe i det 78. minutt. Men nesten fire minutter på overtid ble 22 år gamle Tin Jedvaj den store helten for hjemmelaget da han satte inn 3-2-scoringen og sikret Kroatia seieren.

– Det var en en venstreback som aldri hadde scoret for landslaget, her scoret han to foran 40.000 tilskuere i Zagreb. Et eventyr for unggutten. Og en for sinnssyk andreomgang. Nå har Kroatia alt i egne hender foran gruppefinalen mot England, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

– Dette var en virkelig god revansje for Kroatia etter 0-6-tapet sist. Og for en dag for Jedvaj, poengterte TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

TV 2-kommentator Marius Skjelbæk mente Spania aldri burde fått straffespark da Ramos utlignet til 2-2.

– Det var fryktelig strengt. Etter mitt skjønn var det ikke straffe. Med VAR her, så tror jeg ikke det hadde blitt straffespark til Spania, mente TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om straffesituasjonen der ballen tilsynelatende traff hånden til Sime Vrsaljko, og som førte til at Spania fikk straffe og utlignet til 2-2.

Traff stolpen
​Kroatia fikk en kjempesjanse allerede etter fem minutters spill da Ivan Perisic traff stolpen fra skrått hold.

– Alle forventet et innlegg, men Perisic skjøt overraskende selv, og han traff stolpen og ut, sa TV 2-kommentator Marius Skjelbæk om kjempesjansen.

Verken Kroatia og Spania klarte å skape de helt store målsjansene resten av omgangen. Begge lag trillet mest ball, og den første omgangen på Stadion Maksimir endte målløst.

– Det ble en sjansefattig førsteomgang. Kroatia var nærmest da de traff stolpen. Men verken De Gea eller Kalinic ble satt skikkelig på prøve. Kroatia var farligst, selv om det ikke var noen sjørøvertakter over noen av lagene, oppsummerte kommentator Skjelbæk da dommeren blåste for pause.

– Spania har ikke vært farlige i det hele tatt. Jeg mener Kroatia var det beste laget før pause, slo TV 2-ekspert Trevor Morley fast i studio i pausen.

I åpningsminuttene av andre omgang eide Spania ballen fullstendig. Kroatia ble løpende å jage.

Det var imidlertid ikke den mest effektive fotballen i denne omgang, for Spania slet med å trenge gjennom et kompakt kroatisk forsvar.

– Det var ikke telepati som under glansdagene under Vicente del Bosque, men Spania er fortsatt rimelig pasningssikre, poengterte Skjelbæk.

– Plutselig tok det fyr i Zagreb
I det 54. minutt lyktes det for Kroatia å stjele ballen. Hjemmelaget straffet Spania etter rot i de bakre rekker, og Andrej Kramarić sendte Kroatia i ledelsen.

– Kroatia straffet spanjolene som var naive. Kroatia tok ledelsen etter hoderystende forsvarsspill. Ramos og Roberto rotet vekk ballen. Kramarić, som til vanlig spiller i Hoffenheim, ga Kroatia 1-0, sa Skelbæk etter scoringen.

Men Spania svarte umiddelbart. Isco fant Dani Ceballos, som utlignet til 1-1 i det 56. minutt etter et vakkert angrep.

– Plutselig tok det fyr i Zagreb. Det var strålende angrepsspill av Spania. Der de klovnet det til i forsvar, så skinte de offensivt. Der gikk det alt for fort i svingene for hjemmelaget, sa Skjelbæk etter Spanias 1-1-scoring.

Magisk forarbeid fra Modric, så slo Spania tilbake igjen
I det 69. minutt tok Kroatia ledelsen igjen. Real Madrid-stjernen Luka Modric stod for et strålende forarbeid da han driblet av to motspillere og fant Tin Jedvaj med et perfekt innlegg på bakerste stolpe. Han kunne enkelt heade inn 2-1-ledelse til Kroatia.

– 40.000 kroatere på tribunen gikk bananas i Zagreb. Det var Tin Jedvaj første for landslaget. Men se på det forarbeidet fra Modric. En piruett, Cruyff-finte, og et innlegg som ikke står tilbake for noe. Spania glapp i de bakre rekker nok en gang. Innlegget til Modric var på millimeteren perfekt. Der ser vi hvorfor han av mange regnes som verdens beste midtbanespiller, sa en imponert kommentator Skjelbæk etter praktscoringen.

Kvarteret før slutt fikk Spania straffe da ballen traff hånden til Sime Vrsaljko innenfor Kroatias 16-meteren. Dommeren dømte straffe.

Sergio Ramos var sikker fra ellevemetersmerket og utlignet til 2-2.

– Det var fryktelig strengt. Etter mitt skjønn så var ikke det straffe. Men straffesparket var perfekt utført av Sergio Ramos, mente Skjelbæk.

Men på overtid dukket Tin Jedvaj opp og ble Kroatias store helt da han satte inn sitt andre for dagen og sendte Kroatia opp i 3-2-ledelse.

Dermed vant Kroatia 3-2, og har alt i egne hender foran kampen mot England.

Slik startet lagene:

Kroatia: Kalinic, Vrsaljko, Vida, Lovren, Jedvaj, Brozovic, Rakitic, Modric, Perisic, Kramaric, Rebic.

Benken: Brekalo, Bradaric, Pasalic, Rog, Pjaca, Mitrovic, Milic, Letica, Livakovic, Badelj, Vlasic, Kovacic.

Spania: De Gea, Roberto, Ramos, Martinez, Alba, Busquets, Niguez, Ceballos, Isco, Aspas, Rodrigo.

Benken: Azpilicueta, Llorente, Fornals, Hermoso, Hernandez, Gaya, Morata, Asensio, Lopez, Castro, Kepa, Suso.

Dommer: Alexei Kulbakov, Hviterussland