FAMILIEHYGGE: Randi Cecilie Kjelsrud (44) og barna Svein Erik (5) og Julie Angelica (12) er alle i god behold etter torsdagens ubehagelige hendelse. Her er de avbildet i april i fjor.
FAMILIEHYGGE: Randi Cecilie Kjelsrud (44) og barna Svein Erik (5) og Julie Angelica (12) er alle i god behold etter torsdagens ubehagelige hendelse. Her er de avbildet i april i fjor. Foto: Privat

Da Randi var på butikken, skal to menn ha prøvd å ta seg inn i bilen der barna hennes satt

Politiet er på jakt etter de to mennene som skal ha forsøkt å ta seg inn i den parkerte bilen der barna til Randi Cecilie Kjelsrud (44) satt og ventet på moren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen fant sted på parkeringsplassen utenfor Coop Prix på Tranberg på Gjøvik omtrent klokken 15.30 torsdag.

– Jeg hadde akkurat hentet i barnehagen og skulle bare innom butikken en liten tur, forteller Kjelsrud til TV 2 torsdag kveld.

Inne i butikken fant ikke 44-åringen muffinsblandingen hun hadde lovet å kjøpe til sin 12 år gamle datter Julie Angelica.

Da hun ringte for å fortelle det til datteren, skjønte hun at noe var galt.

– Vi ble enige om noe annet jeg kunne kjøpe, og akkurat da jeg skulle legge på, ble hun veldig redd og ropte at jeg måtte komme, sier tobarnsmoren.

Ropte til mennene

Kjelsrud forteller at hun slapp alt hun hadde i hendene og løp ut av butikken. Ankelskaden som de siste årene har hindret henne fra å løpe, ofret hun ikke en tanke.

Ute på parkeringsplassen så 44-åringen to menn som banket på bilruten og ropte til datteren.

– Jeg spurte hva i helvete de drev med, og det er ikke ofte jeg banner. Da svarte de bare «feil bil, feil bil» og gikk. Men jeg så dem før jeg gikk inn, og de kom til fots, ikke i en bil, sier Kjelsrud.

RYSTET: Randi Cecilie Kjelsrud (44) kommer aldri igjen til å forlate barna i bilen, heller ikke med låst dør.
RYSTET: Randi Cecilie Kjelsrud (44) kommer aldri igjen til å forlate barna i bilen, heller ikke med låst dør.

Hun publiserte raskt et innlegg på Facebook der hun fortalte hva som hadde skjedd. Da begynte meldingene å strømme inn fra venner som mener å ha sett de to angivelige gjerningsmennene i området denne uken.

Etterlyst av politiet

Først etter å ha summet seg litt ringte Kjelsrud til politiet klokken 17.26. Utover kvelden har det pågått søk etter mennene, som beskrives som rundt 175 centimeter høye.

Den ene hadde på seg olabukse, hvite sko og svart, lang jakke.

Den andre hadde en rød, blå og hvit jakke, bart og mørkt hår. De to beskrives som utenlandske menn.

– De ble fanget på overvåkingskamera på vei inn og på vei ut av parkeringsplassen, men selve hendelsen skjedde utenfor rekkevidde, sier Kjelsrud.

Slet med å sove

Når hun snakker med TV 2, har 44-åringen akkurat lagt de to barna. Det var ikke like enkelt som det pleier å være, forteller hun.

– Det var jo ikke noen ålreit opplevelse, det var det ikke. Jeg har gitt dem en ekstra klem i dag. 5-åringen var redd og ville snakke om det som hadde skjedd, men han fikk sove til slutt, heldigvis, sier hun.

– Han er nesten for liten til helt å skjønne hva som skjedde, men i bilen på vei hjem sa han «tenk om de hadde tatt oss, mamma. Da kunne ikke jeg begynt på skolen til høsten».

Politiet har torsdag kveld ikke fått inn noen tips om hvor mennene kan befinne seg, skriver Oppland Arbeiderblad, som først omtalte saken.