TILTALT: Rettssaken mot den 24 år gamle mannen vil pågå i Fredrikstad tingrett fra 11. til 14. februar neste år.
TILTALT: Rettssaken mot den 24 år gamle mannen vil pågå i Fredrikstad tingrett fra 11. til 14. februar neste år. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

tiltale:

25-åring angrepet med kniv – måtte transplantere hud

En 25 år gammel mann fikk voldsomme skader i overkroppen og måtte transplantere hud etter et angivelig knivangrep i hans eget hjem i Fredrikstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I tiltalen fra statsadvokaten brukes ordet «flådd» om knivangrepet den tiltalte 24-åringen skal ha utsatt fornærmede for.

Hendelsen fant sted en formiddag i januar i år, ifølge tiltalen. Den slår fast at 25-åringen fikk avskåret store hudstykker fra overkroppen.

– Denne saken har vært en voldsom påkjenning for ham. Han sover dårlig om natten, opplever frykt og tenker svært ofte på hendelsen, forteller 25-åringens bistandsadvokat Heidi Elisabeth Jæger til TV 2.

– Påvirker hans sosiale liv

Fornærmede måtte opereres og gjennomgå hudtransplantasjon som følge av hendelsen. Ifølge tiltalen var han sykemeldt i halvannen måned, men ifølge hans advokat tok det nesten ti måneder før han kom ordentlig tilbake i jobb.

Mannen vil være til stede og avgi forklaring i Fredrikstad tingrett når rettssaken skal opp i februar.

– Skadene påvirker hans sosiale liv, og det er begrenset hva han kan delta på, sier Jæger.

En mann (24) er tiltalt for grov kroppsskade eller medvirkning til grov kroppsskade etter hendelsen. TV 2 er kjent med at de to mennene har en relasjon.

– Han har helt siden pågripelsen nektet straffskyld for grov vold. Han har en annen logisk forklaring som vil komme frem i retten, sier hans forsvarer Harald Otterstad.

Strafferammen for grov kroppsskade et inntil seks års fengsel når skaden har ført til arbeidsudyktighet i mer enn to uker.

Omfattende tiltale

I tillegg til knivhendelsen er 24-åringen tiltalt for vold mot en sykepleier og en lege i desember i fjor. Samme dag skal han ha forsøkt å sparke to politibetjenter.

Ved to anledninger mener påtalemyndigheten også at 24-åringen oppbevarte kokain på to ulike adresser i Fredrikstad, mens han i september i år skal ha stjålet 900 kroner fra en pizzarestaurant.

Et siste tiltalepunkt dreier seg om bruk av hasj og GHB, samt besittelse av heroin.

Forsvarer Otterstad sier til TV 2 at han ikke har snakket med sin klient, og at han derfor ikke vet hvordan han stiller seg til de øvrige forholdene i tiltalen.