Petter Northug skal nå arrangere sitt eget skirenn.
Petter Northug skal nå arrangere sitt eget skirenn. Foto: Red Bull

Northug med eget skirenn – lover afterski

Petter Northug jr. avslørte i går at formen er elendig og at det neppe blir VM på ham. I dag lanserte han sin egen skifestival. Og der er han påmeldt - i mosjonsklassen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Planen er at verdenseliten og 3000 mosjonister står på startstreken når Petter Northugs eget turrenn går for første gang på Hafjell 12.-13. april 2019. Dette er den første helgen i påsken og Northug ønsker å skape en skikkelig skifest på Mosetertoppen skiarena.

Petter Northug gjør dette i samarbeid med arrangørklubb Øyer Tretten.

Det blir 100 meter supersprint fredag og tremil fellesstart på lørdag.

Selvsagt afterski!

– I tillegg blir det afterski - sjølsagt, sier Northug til TV 2. Med kjente liveartister og underholdning på skiarenaen etter målgang. – Jeg jobber for å få med med mange av mine argeste konkurrenter fra inn- og utland.

Langrennskongen fra Mosvik å lage en ordentlig skifest for både skiløperne og tilskuerne, med 100m supersprint-konkurranse fredag og tremil fellesstart på lørdag. I tillegg blir det afterski med kjente liveartister og underholdning på skiarenaen etter målgang. – Jeg håper det blir en skikkelig skifest med mange av mine argeste konkurrenter fra inn- og utland. I tillegg er det satt av 3000 plasser til mosjonister som kanskje kan være med på å utfordre verdenseliten.

I mosjonsklassen

– Jeg håper det blir en skikkelig skifest med mange av mine argeste konkurrenter fra inn- og utland. I tillegg er det satt av 3000 plasser til mosjonister som kanskje kan være med på å utfordre verdenseliten. Eller 2999 for å være helt korrekt: pluss en mosjonistplass til meg, sier Northug.

– Hvilke eliteløpere som stiller til start er foreløpig ikke helt klart, men vi er i gang med å invitere løpere og håper å kunne slippe de sterkeste navnene innen kort tid, sier Northug hemmelighetsfullt.

Northug-designet 30 km

Northug har designet en utfordrende og unik 30 km-løype hvor skiløperne blant annet må bryne seg på pumptracks, doserte svinger og ulike valgmuligheter underveis.

– Selvfølgelig er det en fordel å legge opp løypa selv, og jeg kan love noen utfordringer underveis der man må tenke seg litt om og gjøre noen valg, forklarer Northug. 100 meter supersprint Og sprint blir det også kvelden før, fredag 12. april. Der skal flere av verdenscup-løperne måle seg mot rendyrkede supersprintere, i tillegg til de mosjonistene som klarer å kvalifisere seg videre fra prologen.

Ny OL-gren

– Vi ser jo at langrenn har utviklet seg de siste ti årene, vi har fått mer rendyrkede sprintere og vi ser jo at vi har også fått rendyrkede 100 meter-løpere i langrenn som bare satser på det. Om to vinter-OL så kan det her faktisk være en OL-øvelse, så jeg tror vi er i forkant. Det er fart og moro og folk bør få med seg det. Da får man se rå kraft på ski. Det er åpent for alle til å prøve seg oig utfordre de beste. Jeg har iallfall noe å trene fram imot, humrer Northug.