Gerrard: – Jeg tror ikke det noen gang kommer til å forsvinne

Fire år etter han skled mot Chelsea gjør hendelsen like vondt for Liverpool-helten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fire år siden Steven Gerrard skled på gressmatten mot Chelsea og kostet hjerteklubben Liverpool gullet i Premier League.

Dagene og månedene etter fortalte Gerrard at han tenkte på fallet hver eneste dag. Nå, i 2018, forteller den tidligere Liverpool-kapteinen til The Guardian at det fremdeles hjemsøker ham.

– Jeg vet ikke om jeg tenker på det hver dag, men jeg tenker mye på det. Jeg tror ikke det noen gang kommer til å forsvinne, sier Gerrard til den britiske avisen.

– Men jeg ville ikke vært den spilleren jeg var, eller ha sulten til å være trener om jeg ikke brydde meg, fortsetter han.

Han er en mann med mye følelser, og selv om trenerollen nærmest krever at man holder følelsene for seg selv, forsikrer Gerrard at han aldri kommer til å endre seg. Selv ikke i sin nye rolle som manager for Rangers.

– Jeg har alltid lyst til å være ekte, ærlig og autentisk. Jeg er ikke en god skuespiller. Jeg er den jeg er. Hvis det ikke fungerer som trener, vil jeg heller mislykkes og fremdeles være meg, understreker Gerrard.

Tilbudet fra Chelsea

Chelsea er fellesnevneren for to av sakene som skapte størst overskrifter rundt Gerrard i hans spillerkarrière.

Det var i 2005 at Liverpool-kapteinen var nære en overgang til Chelsea. Liverpool-fansen reagerte med sinne og skuffelse.

– Det viktigste er at den endelige avgjørelsen var den riktige. Ni av ti mennesker kan hevde at jeg ville tjent mer penger, vunnet flere trofeer, bla bla bla. Men de menneskene er ikke meg. De er ikke i min by, og de har ikke den forbindelsen til min klubb. Det er derfor jeg er én av ti, sier Gerrard om valget om å bli i Liverpool.

Etter at han la opp som spiller ble han trener for Liverpools ungdomslag i ett år. Så kom tilbudet fra Rangers.

MANAGER: Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard ble manager for Rangers i mai 2018. REUTERS/Maxim Shemetov
MANAGER: Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard ble manager for Rangers i mai 2018. REUTERS/Maxim Shemetov Foto: Maxim Shemetov

– Om tilbudet kom for tidlig? Mest sannsynlig. Men når det er en klubb så stor som Rangers, får du kun én sjanse til å trene dem. Så jeg måtte reflektere. Hva er mine sterke sider? Hvem trenger jeg hjelp fra på områder hvor jeg mangler erfaring? Teamet Rangers dannet rundt meg har vært helt strålende, forteller Gerrard.

I starten av hans egen trenerkarrière har Gerrard lært mye av Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Jeg var som en svamp, så og lærte. Jeg ser ham på TV og hvordan han takler situasjoner. Jeg kan aldri bli Jürgen med hans karisma og energi. Men hvis jeg kan lære et par ting fra ham, vil det være til stor hjelp. Hvis jeg sender ham en melding, ringer eller treffer ham, har Jürgen alltid tid til meg, forteller Gerrard.

Han tilbrakte nesten hele sin karrière i den røde trøyen. Kanskje blir han å se tilbake på Anfield i fremtiden, kanskje som trener. Det har i hvert fall vært en drøm for Liverpools store sønn.

– Alt er mulig. Vil jeg blir Liverpools manager akkurat nå? Nei. Jeg vil være manager for Rangers. Jeg vil lykkes i Rangers. Det er et dumt spørsmål å spørre meg om jeg har lyst til å bli manager for Liverpool en dag. Jeg tror alle på planeten vet svaret på det, sier Gerrard og fortsetter:

– Men jeg elsker Jürgen Klopp, og jeg tror han kan hjelpe Liverpool å vinne Premier League. Jeg vet hva det vil bety for fansen, for de led så mye i 2014. Så vi er på et bra sted. Jeg sier «vi», fordi jeg er en supporter og vil alltid være det. Men jeg har to lag i hjertet mitt nå. Rangers og Liverpool.