Irene fikk vite en hemmelighet etter Torpet-tapet: – Jeg føler meg brukt og lurt

GRUE (TV 2): Irene Halle (35) klarte ikke å kjempe seg inn igjen på Farmen.

Da Irene Halle (35) tapte tvekampen og måtte forlate Gjedtjernet gård i søndagens episode av Farmen, fikk både hun og de andre deltakerne vite om Torpet.

Programleder Gaute Grøtta Grav fortalte at det finnes en annen gård hvor de utslåtte deltakerne havner, og han avslørte at det neste dag skulle kåres en vinner av Torpet.

Denne personen vil komme tilbake til Farmen-gården som fullverdig deltaker.

Se alle episodene av Torpet på TV 2 Sumo.

Da Irene ankom Torpet, måtte hun i en konkurranse for å kjempe om en plass i Torpet-finalen.

I KONKURRANSE: Irene og Charlie kjempet om å bli en av Torpet-finalistene. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2
I KONKURRANSE: Irene og Charlie kjempet om å bli en av Torpet-finalistene. Foto: Birgitte T. Kristiansen / TV 2

– Skremte vettet av meg

Inne på torpet Brauter møtte hun de utslåtte deltakerne Sølvi Monsen (55) og Charlie Stuart (32), samt Farmen-legenden Lasse Bergseter (51). Også denne gangen prøvde de å skremme den nye deltakeren vekk.

– Jeg ble tatt imot av Lasse, som skremte vettet av meg. Han sa han var bestyrer og at hans ord var min lov. Om jeg ikke gjorde som han sa, så måtte jeg i tvekamp mot ham, og da var det på huet og ræva ut, forteller Irene til TV 2.

– Jeg var jo et emosjonelt vrak fra før av, så det gjorde det jo ikke akkurat bedre. Jeg var livredd! Det var en lettelse i dag, da jeg fant ut at det bare var tøys, legger hun til.

Da Irene ikke beit på agnet, bestemte Torpet-gjengen at det var Charlie sin tur til å gå i kamp. Irene valgte så å konkurrere i «spikeren», som går ut på å memorere og treffe tre blinker.

Irene satte raskt og selvsikkert i gang med spikringen, men så gikk det opp for henne: Hun hadde snudd alt opp ned og spikret alle feil.

– Jeg glemte å tenke speilvendt og innså det først da jeg hadde slått inn spikrene, sier Irene til TV 2.

Se intervjuet med Irene i videoen i toppen av saken.

Mener Charlie hadde fordel

Da Irene skjønte at slaget var tapt, falt hun ned på huk med hendene foran ansiktet og bannet for seg selv.

– Jeg måtte ta en runde med meg selv for å forstå at det faktisk var over. Det var vanskelig, men jeg trengte de minuttene på å godta det overfor meg selv, forteller hun.

INNSER NEDERLAGET: Her forstår Irene at hun har tenkt feil idet hun spikret. Foto: Skjermdump / TV 2
INNSER NEDERLAGET: Her forstår Irene at hun har tenkt feil idet hun spikret. Foto: Skjermdump / TV 2

Til tross for at hun aksepterte at hun ble slått ut på ærlig vis, mener hun likevel at Charlie hadde en konkurransefordel.

– Han har vært på Torpet siden uke 2, og har fått øvd seg masse, men sånn er det. Jeg unner ham den seieren, sier hun.

– Et slag i trynet

Etter åtte uker i 1918 var Farmen-opplevelsen over for Irene, og oppholdet endte i tårer for 35-åringen.

Da hun måtte forlate Gjedtjernet gård, uttalte hun at hun følte seg sviktet av flere inne på gården. Inne på Torpet fikk hun dessuten vite noe om sine allierte, Tonje og Lene, som gjorde vondt verre.

– Sølvi kunne fortelle meg at Lene og Tonje er et par, og har vært det fra før Farmen startet. De har lurt meg, sier Irene.

– Det føltes som enda et slag i trynet. Jeg føler meg brukt og lurt i forskjellige retninger mot slutten her. Kanskje har jeg vært dum og godtroende, men man kan ikke være noen andre enn man er.

Trønderen beskriver Farmen-oppholdet som en «kraftfull reise», og innrømmer at hun flere ganger, når det har stormet som verst, har vurdert å trekke seg.

– Det har vært et værskifte uten like, både fysisk og psykisk. Mye tøffere enn hva jeg noen gang kunne forestille meg. Jeg har virkelig fått testet psyken min, sier hun.

Unner Charlie seieren

Det er Lasse Bergseter (51), Charlie Stuart (32) og Sølvi Monsen (55) som nå skal kjempe mot hverandre i Torpet-finalen.

Irene tror at Torpet-vinneren vil bli møtt av en gjeng skeptiske deltakere når han eller hun kommer tilbake til Farmen-gården.

– Kjenner jeg dem på gården riktig, så er piggene ute når det kommer inn en ny deltaker, og jeg tror at den personen blir førstekjempe, sier hun.

Irene utpeker Charlie som den hun unner en plass på Farmen.

– Charlie er snill, god og dyktig. Han fortjente ikke å ryke i den andre uka, sier Irene.

Hvem som kommer tilbake til Farmen fra Torpet, kan du se allerede i mandagens episode av Torpet. Her er det duket for finale mellom Sølvi, Charlie og Lasse. Du kan også se hvem som kommer inn igjen i tirsdagens episode av Farmen.​

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​