SKADET: Benjamin Mendy spilte hele kampen mot Manchester United i forrige serierunde, men nå er han satt ut av spill på ubestemt tid.
SKADET: Benjamin Mendy spilte hele kampen mot Manchester United i forrige serierunde, men nå er han satt ut av spill på ubestemt tid. Foto: Dave Thompson

Manchester City-profil ute på ubestemt tid etter kneoperasjon

Benjamin Mendy la seg under kniven onsdag for et inngrep i kneet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City bekrefter på sine hjemmesider at venstreback Benjamin Mendy (24) ble operert i Barcelona onsdag.

Franskmannen var i utgangpunktet del av Frankrikes tropp til kampene mot Nederland og Uruguay, men måtte trekke seg grunnet trøbbel med kneet. Undersøkelser hos en lege i Barcelona gjorde det klart at en operasjon var en nødvendighet.

– Operasjonen ble gjennomført onsdag kveld, og alle i Manchester City ønsker Benjamin en rask retur, skriver City.

Ifølge PA skal skaden i kneet ikke være knyttet til den alvorlige korsbåndskaden Mendy pådro seg forrige sesong. Denne gangen er menisken problemet, og foreløpig er det uvisst hvor lenge venstrebacken blir satt ut av spill. De fleste rapportene tyder imidlertid på at det kun er snakk om noen uker.

Mendy har vært en av de viktige brikkene i Pep Guardiolas City-mannskap denne sesongen. Kun Bournemouths Ryan Fraser har flere målgivende pasninger enn Mendys fem serveringer på ni kamper.

– Det andre kneet var sjalu, men operasjonen gikk bra og alt er godt. Er tilbake snart, folkens. Dere trenger bare å finne en annen kaptein til Fantasy-laget deres i noen kamper, skriver Mendy i en Twitter-melding.

Med landskamper på programmet denne uken er ikke City tilbake i aksjon før 24. november i bortekampen mot West Ham.

Mendys skade gir mer hodebry for Guardiola, som allerede har Kevin De Bruyne på listen over utilgjengelige spillere.