PÅ PLASS I LJUBLJANA: Omar Elabdellaoui i aksjon under den norske treningen i Slovenia onsdag.
PÅ PLASS I LJUBLJANA: Omar Elabdellaoui i aksjon under den norske treningen i Slovenia onsdag. Foto: Åserud, Lise, NTB/Scanpix

Preget Elabdellaoui etter at supporter døde på tribunen

– Jeg så ham på vei ut av stadion. Det var ikke et hyggelig syn, sier Omar Elabdellaoui.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

En tilskuer omkom av hjertestans under rivaloppgjøret i den greske toppdivisjonen mellom Olympiakos og Panathinaikos søndag.

Ifølge greske medier dreide det seg om en 55 år gammel mann, som skal ha fått hjertestans underveis i oppgjøret som endte 1-1 på Georgios Karaiskakis Stadion.

En av dem som spilte storoppgjøret var den norske landslagsspilleren Omar Elabdellaoui, som nå forteller om sin opplevelse av den tragiske hendelsen.

– Først hørte jeg det bare litt i det fjerne, for det var en skuffet atmosfære med tanke på at vi ikke vant. Det var en kamp vi burde ha vunnet. Så hørte jeg noen snakket litt om det, men jeg fikk ikke helt med meg hva som hadde skjedd.

– Så spurte jeg litt, fikk høre om det og tenkte «å, uff, det var synd». På vei ut av stadion så så jeg ham. Det var ikke et hyggelig syn, forteller Elabdellaoui.

La ut post i sosiale medier: – Det gikk veldig inn på meg
Etter kampslutt la nordmannen ut en post på sin Twitter-side der han viste sin medfølelse overfor den omkomne og den tragiske hendelsen som hadde oppstått.

– Selv om vi prøvde vårt beste, så kunne vi ikke få seieren vi fortjente. Jeg er lei meg for resultatet. Men mest av alt sørger jeg over vår supporter som mistet livet på tribunen på Karaiskaki. Må han hvile i fred, skrev den norske landslagsbacken.

Elabdellaoui, som er inne i sin femte sesong i den greske storklubben, er preget av hendelsen, og følte det var viktig å ytre sin medfølelse.

– Det var veldig trist. Hva kan man gjøre? Det er sånn som skjer. Men det gikk veldig inn på meg, og det var derfor jeg la ut den posten, sier 26-åringen.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)