– Hendene skalv og tårene rant

To brødre har tatt driftingsirkuset med storm. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordene i tittelen til denne saken tilhører Norges kanskje største driftingtalent, Ørjan Nilsen (23) fra Askøy utenfor Bergen.

Ørjan vant årets Gatebil Drift Series (GDS), regnet som en av Europas tøffeste driftingserier, men det var i fjor unggutten slo gjennom for første gang.

Nærmest ut fra intet feide han motstanderne til side i sesongens andre løp av GDS, og gikk helt til finalen der han møtte svenskenes beste drifter, Michael Johansson.

– Det var helt ubeskrivelig. Endelig satt det, sier storebror og mekaniker Mads Næss, som stod og skalv på sidelinjen mens lillebror kjørte.

– Man slår gjennom bare en gang, og dette var løpet vårt. Jeg kjente litt av det samme da Ørjan vant sammenlagt i år, men løpet på Mantorp i fjor var helt spesielt, sier Mads.

– Etter løpet skalv jeg ukontrollert. Tårene rant og jeg var helt nummen. Jeg klarte neste ikke snakke. Jeg bare hev meg om halsen på broren min og takket ham, sier Ørjan.

Far og sønn bygget bilen på rekordtid

Var helt uforberedt

Hvor spesielt det var kan seerne selv få oppleve når sesong 3 av den prisvinnende serien Gatebil har premiere på TV 2 Zebra i kveld. Fra klokken 22 sender kanalen to episoder.

– Vi var helt uforberedt på det som skulle skje, sier seriens regissør, Kaare Skard, fra Salto Film og Fjernsyn.

– Vi hadde kamerateam som fulgte alle forhåndsfavorittene, men plutselig sto det bare et brødrepar fra Bergen igjen på oppstillingsplassen. De hadde full kontroll, mens alle de andre norske førerne slet med overtenning og tekniske problemer. Da han kjørte fram til startstreken i finalerunnet og jeg så at han bare satt og koste seg i førerstolen, kjente jeg hårene reise seg på armene. Jeg skal ikke røpe hvordan det gikk, annet enn å si at det er en av de mest spennende og rørende historiene vi har laget i Gatebil-serien, fortsetter Skard.

Brødrene Ørjan Nilsen og Mads Næss har hatt mye suksess sammen de siste årene. I årets første episode av sesong 3 av Gatebil, blir du bedre kjent med de to.
Brødrene Ørjan Nilsen og Mads Næss har hatt mye suksess sammen de siste årene. I årets første episode av sesong 3 av Gatebil, blir du bedre kjent med de to.

Bedre medisin mot 40-årskrisen finner du ikke

Kastet seg rundt halsen på broren

Det spesielle brødreforholdet mellom Ørjan og Mads er sentralt i kveldens episoder.

Det startet for seks år siden da Ørjan brukte alle konfirmasjonspengene og kjøpte en Toyota Soarer fra 1992.

Storebror var med og hentte bilen, og sammen bygget de den opp til en vinnerbil. Under panseret sitter det en 3.0 liter 2JZ-GTE VVT-i rekkesekser som yter 788 hester.

Video: Fredriks gamle Toyota parkerer Porsche-gutta

788 hk

– Vi har plukket bilen fra hverandre i deler og satt den sammen igjen seks ganger siden vi fikk den. Jeg kan ikke få sagt hvor mye min bror har betydd for meg. Uten ham hadde det aldri gått, sier Ørjan.

I kveldens dobbeltepisode av Gatebil får vi, foruten historien om Ørjan, servert et av de villeste Extreme-løpene i Gatebils historie, der flere biler spinner av banen på Våler.

Bak rattet i denne ombygde BMW M3 GTen sitter Vidar Jødahl. I kveldens episode snurrer bilen rundt og havner på taket.
Bak rattet i denne ombygde BMW M3 GTen sitter Vidar Jødahl. I kveldens episode snurrer bilen rundt og havner på taket.

Gatebil-Asim: – Rullestol var aldri et alternativ

Dramatisk krasj

Verst går det utover veteranen Vidar Jødahl som i sin BMW snurrer rundt på taket etter å ha mistet et bakhjul i innbremsing. Bilen, en nybygd E46 M3 GTR med Supra-motor og rundt 1.000 hester under panseret, ble for øvrig lappet sammen og stilte til start i løpet dagen etter!

Driftingstjernen Fredric Aasbø har som vanlig også en sentral plass i serien. TV-kameraene blir med ham både til Japan og USA, der sesongen skal avgjøres.

Filmer at de kjører Lamborghini i 336 km/t – så smeller det

Brødrene Nilsen/Næss og Vidar Jødahl gjestet God morgen Norges studio - se klippet her: