HAR FÅTT NY SJEF: Stefan Johansen gleder seg til å spille under Claudio Ranieri.
HAR FÅTT NY SJEF: Stefan Johansen gleder seg til å spille under Claudio Ranieri. Foto: Pedersen, Terje

Johansen ble sjokkert over Ranieri-ansettelsen

Norges landslagskaptein takker Slavisa Jokanovic og ser samtidig frem til å imponere sin nye manager Claudio Ranieri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en og samme pressemelding annonserte Fulham sparkingen av Slavisa Jokanovic og den påfølgende ansettelsen av Claudio Ranieri onsdag. Dermed har Stefan Johansen (27) fått en ny sjef å forholde seg til.

– Jeg ble litt sjokkert over at det ble klart så fort etter at manageren ble sparket. Vanligvis tar det en uke eller to, men de hadde tydeligvis en plan om at det var et passelig tidspunkt med landslagssamling, sier Johansen til TV 2 under Norges landslagssamling i Slovenia.

Takker Jokanovic

Norge-kapteinen er full av lovord om den nå sparkede Jokanovic, mannen som hentet ham til Fulham i 2016 og ledet klubben til opprykk forrige sesong.

– Jeg har mye å takke Slavisa for. Jeg har utviklet meg som spiller under han. Jeg har et kjempegodt forhold til ham, sier Johansen.

– Det er brutalt, spesielt i Premier League med så mye penger involvert. Vi bruker over en milliard i spillerkjøp. Når vi ikke får poengene vi skal ha, er det brutalt for ham. Det er ofte slik at manageren ryker først.

Johansen har slitt med å spille seg til en fast plass på laget med flere av sommerens storsigneringer foran ham i rekken. Så langt er det bare blitt tre kamp fra start i Premier League og til sammen seks innhopp på de første tolv kampene. Managerskiftet kan derfor komme beleilig for den norske landslagskapteinen.

– Det er en ny start for alle sammen. Det er i alle fall det jeg har opplevd tidligere med nye managere. Som med Brendan (Rodgers journ. anm.) i Celtic. Alle må bite sammen tennene og kjempe om plassen. Alle skal få vise at de har muligheten til å spille. Jeg gleder meg til å komme tilbake og få kapre en plass, sier Johansen.

– Har savnet en type som Stefan

TV 2s Brede Hangeland tilbragte seks og en halv sesong i Fulham, og den tidligere landslagskapteinen mener Ranieris inntreden er gode nyheter for Johansen.

– Fulham har savnet en type som Stefan, en som går i krigen. Det har vært altfor lite fokus på det defensive, og det har vært "soft", sier Hangeland.

– Jeg tror at dette kan styrke mulighetene hans litt. Det kommer inn en ny manager som ikke har noe forhold til spillerne, han har ikke signert noen av dem. Stefan har konkurrert direkte mot et par mann som er signert for enorme summer. Alle har blanke ark nå, sier

Ranieri har vært uten jobb siden han forlot Nantes etter forrige sesong. Den italienske treneren har mengder av erfaring fra toppfotballen, men huskes nok best for bragden med Leicester i Premier League i 2016.

– At vi får inn et navn som Ranieri er spennende. Han har jo vært i enormt mange store klubber, men man husker jo Leicester-historien. Når du klarer å gjøre sånn med andre kjøpesummer enn det City og de andre lagene har, så står det enorm respekt av det han fikk til der. Det blir spennende å se hva han har tenkt med oss, sier Johansen.