På sin andre uke på bokhandlernes bestselgerliste for generell litteratur, gjør Gjert Ingebrigtsen et solid spensthopp fra 10. plass til toppen av bokpallen. Dermed skyver han Petter Northugs omstridte biografi ned fra førsteplass.

Og det er en ydmyk pappa Ingebrigtsen TV 2 treffer på telefonen.

– Det har vært en enorm respons. Og jeg som knapt har satt mine bein i en bokhandel før jeg ga ut denne boka, humrer han.

– Lange køer

Nå reiser han rundt på signerer boka.

– Det er køer overalt. Jeg satt halvannen time her om dagen i Egersund før alle hadde fått sitt. Det er overveldende, forteller Gjert.

Boka «Kunsten å oppdra en verdensmester» blir nå trykt i sitt tredje opplag. Totalt er det nå 23 000 bøker ute i butikkene.

Slik ser topplisten ut:

1. Gjert Ingebrigtsen - Kunsten å oppdra en verdensmester

2. Petter Northug - Min historie

3. Sylvi Listhaug - Der andre tier

Oddvar Brås biografi er nummer fem på lista over generell litteratur, mens Klæbo og morfaren innehar niendeplassen.

– Det er et veldig bra tall i denne sjangeren. Det er ikke ofte vi når slike salgstall. så vi er svært fornøyde. Og vi håper den skal selge enda mer, sier markedsansvarlig, Siv Kvarekvål, i Aschehoug forlag til TV 2.

Inn mot jul skal nemlig Ingebrigtsen signere bøker i Oslo-området. I helgen rundt 13-15.desember, er det mulig å treffe den populære friidrettspappaen live i ulike bokhandlere på Østlandet.

– Får leve med det

Northug har i løpet av sommerne hyllet Ingerbrigtsen-gutta på sosiale medier. Og innser at Jakob Ingerbrigtsen snart er mer populær enn han selv. Å bli slått av Gjert derimot.

– Det er verre, men det får jeg leve med, sier Northug til TV 2.

Trøsten er at han fortsatt er foran både legenden Oddvar Brå, og kollega Johannes Høsflot Klæbo på boklista.

– Endelig noe jeg kan slå Johannes i, konkluderte Northug da han toppet lista i forrige uke.

Men det var altså før Gjert Ingebrigtsen satte inn støtet med sin bok.