Derfor avslørte Farmen-paret hemmeligheten etter åtte uker

Etter å ha holdt kjæresteforholdet skjult i åtte uker, bestemte Tonje Frøystad Garvik og Tonje Sleperud å avsløre det for de andre på gården.

Da Tonje Frøystad Garvik (29) og Lene Sleperud (29) flyttet inn på Gjedtjernet gård som to av årets Farmen-deltakere, bar de på en stor hemmelighet:

De er kjærester, men det skulle de holde skjult for de andre deltakerne.

Det skulle gå hele åtte uker før hemmeligheten kom ut. I søndagens episode av Farmen innser kjæresteparet at de må fortelle sannheten.

Årsaken til at hemmeligheten ble avslørt nå, var den nye informasjonen om Torpet som deltakerne fikk.

Se hendelsen i videoen i toppen av saken.

Hemmelighet i fare

Da Tonje og Lene fikk høre at det finnes en annen gård hvor de utslåtte deltakerne kjemper om å komme inn igjen på Farmen, skjønte de at hemmeligheten deres var i fare.

Like før Sølvi forlot Farmen for to uker siden, hvisket Tonje til Sølvi at de to er kjærester.

De ble da usikre på om Sølvi hadde fortalt hemmeligheten videre inne på Torpet, og besluttet derfor å fortelle om forholdet til de andre på Gjedtjernet gård.

– Vi ville jo at de andre skulle høre det fra oss og ikke fra den som kom inn fra Torpet, sier Tonje til TV 2.

– Da fikk vi samtidig fortalt bakgrunnen for hvorfor vi valgte å holde det hemmelig. Det føltes veldig riktig å si det da, for vi var blitt veldig nære de som var igjen på gården, og Torpet-vrien ga oss nok det lille puffet vi trengte, legger Lene til.

Ulik respons

Kjetil og Karianne var de første som fikk vite om parforholdet, samme kveld som Torpet ble avslørt. Mens Karianne jublet av glede, hadde Kjetil en noe mer avmålt reaksjon til det hele.

– Det så ut som at han var veldig overrasket, men verken i positiv eller negativ retning. Han satt nok og sorterte alt av hendelser i hodet for å få ting til å gå opp, sier Tonje.

– Jeg forstår at han trengte tid til å fordøye det hele, sier Lene.

Blandede følelser

Kjetil medgir på sin side at han satt igjen med litt blandede følelser etter at han fikk vite om forholdet.

– Første sekundet, så tenkte jeg at det var artig og tøft at de var sammen. Sekund nummer to, så begynte jeg å tenke på alt det personlige vi har delt med hverandre der inne, og at det aldri på noe tidspunkt kom fram at de var kjærester, sier Kjetil til TV 2.

– Og så, sekund nummer tre, så gikk jeg gjennom alle situasjoner jeg burde skjønt det. Det var spesielt, altså – det var et puslespill som falt på plass, for å si det slik, fortsetter Kjetil.

Ville ikke spille på følelser

Tonje, Lene og Kjetil ble veldig fort et trekløver inne på Farmen-gården, og paret innrømmer at det var tøft å måtte holde forholdet skjult en god venn.

– Kjetil følte vel litt på at vi burde sagt det tidligere. Samtidig tror jeg også han skjønte at ingen av oss kunne stole fullt og helt på noen der inne – til tross for at man ble glade i hverandre, fortsetter Lene.

TREKLØVER: Tonje, Kjetil og Lene ble fort gode venner inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
TREKLØVER: Tonje, Kjetil og Lene ble fort gode venner inne på Farmen-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2

Ifølge Lene var de veldig bevisste på å aldri spille på Kjetils følelser. For selv om det å holde forholdet skjult var en taktisk avgjørelse, forsøkte de å være så åpne som mulig utover det.

– Han ble fort veldig nære Tonje, så da han viste interesse for henne utover vennskap, så skyndte hun seg å si at hun var lesbisk. Og jeg var også opptatt av å vise at jeg kun var der for å få venner og for opplevelsen, forklarer Lene.

Bærer ikke nag

Kjetil sier han slettes ikke bærer nag for at Tonje og Lene holdt forholdet skjult.

– Det er jo et spill, så det respekterer jeg fullt ut. Jeg tenker at det er godt gjort å klare å holde det for seg selv i to måneder hvor vi så å si har gått oppå hverandre, sier han.

Han forklarer at han hele tiden har visst at Lene og Tonje var en sterk allianse, og at det ikke har påvirket hans spill inne på gården.

– Jeg føler ikke at de har spilt på følelsene mine, for jeg har skjønt at de kom til å beskytte hverandre fremfor å beskytte meg dersom det hadde kommet til stykket, sier Kjetil.

Resten av gruppa tok det ifølge Tonje og Lene veldig fint. I og med at konkurransen var kommet så langt, følte de heller ikke at folk endret taktikk for å slå dem ut.

– Vi hadde jo gått oppå hverandre helt fra start også, så folk skjønte jo at vi var en allianse, selv om de ikke visste at det var en liten kjærestestatus innblandet i det hele. Jeg synes ikke de behandlet oss noe annerledes etter at vi fortalte det, annet enn at Dineke og Karianne syntes det var ekstremt koselig at vi var kjærester, sier Tonje blidt.

SAMMEN: Lene og Tonje prøvde å tilbringe så mye tid som mulig sammen inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
SAMMEN: Lene og Tonje prøvde å tilbringe så mye tid som mulig sammen inne på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2

Angrer ikke

Verken Tonje eller Lene angrer på at de holdt forholdet skjult så lenge, og mener de raskt ville blitt et lett bytte for spillet om de hadde sagt noe.

– Vår kamp for tilværelsen ble mer og mer å komme lengst mulig sammen. Vi sa jo før vi gikk inn at vi skulle vurdere å si det underveis, men da vi skjønte at ingen der inne var 100 prosent ærlige, så turte vi ikke å ta den sjansen, forteller Lene.

De så tidlig tendenser til at det å bry seg om andre inne på gården kunne få uheldige konsekvenser.

– Vi så hvordan det ble med Nikolai og Andrea i uke to. Når resten skjønte at de to brydde seg om hverandre, brukte de Andrea mot ham for å unngå jentekamp. Romantiske følelser der inne kan fort være et stort handikap, avslutter Tonje.

Tonje og Lene er nå blant de seks siste inne på Gjedtjernet gård, etter at Irene tapte tvekampen mot Karianne i søndagens episode. Hvem som kommer inn som en joker fra Torpet, ser du i tirsdagens episode.

Se Farmen tirsdag, onsdag og søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.​

​Se Torpet mandag, torsdag, fredag og søndag på TV 2 Sumo.​