PÅ FELTET: Etter treningsfraværet tirsdag var Tarik Elyounoussi tilbake på trening med resten av landslaget onsdag. Angriperen trente alternativt og kan bli klar allerede til fredagens kamp mot Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ FELTET: Etter treningsfraværet tirsdag var Tarik Elyounoussi tilbake på trening med resten av landslaget onsdag. Angriperen trente alternativt og kan bli klar allerede til fredagens kamp mot Slovenia. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Slik har Tarik holdt skaden i sjakk

Tarik Elyounoussi trente med resten av fotballandslaget i Slovenia onsdag, og kan bli klar til kamp fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Tarik Elyounoussi trente med resten av fotballandslaget i Slovenia onsdag, og kan bli klar til de kommende kampene i Nations League.

Ifølge ham selv er i hvert fall planen klar.¨

– Vi har lagt en plan på dette her. Foreløpig ser det veldig bra ut. Vi får håpe at det fortsetter sånn. Det er en sliten muskel. Det er mot slutten av sesongen og det har vært en lang sesong, sier AIK-angriperen til TV 2.

Søndag måtte angriperen av med det som kunne ligne en strekkskade da AIK sikret seriegullet i Sverige, men det skal ikke være en strekk som plager ham. Angriperen forteller at han slet med skade også før søndagens kamp som sikret gullet.

– Man pusher fordi det er slutten av sesongen, fordi vi jager gull. Da er det masse tabletter og pushing. Det gjør at muskelen ikke orker mer. Det er det som har skjedd, og nå trenger jeg litt hvile og litt behandling, så skal det gå bra.

– Kjennes det som en strekk, uten å være det?

– Ja, jeg vet ikke hvordan det er. Jeg har fått strekk en gang tidligere i min fotballkarriere, og da kjentes det som å få en kniv i en muskel. Det er ikke sånn det føles nå. Den bare sier fra. Den orker ikke mer. Jeg får ikke springe som jeg normalt ville gjort. Vi får se. Nå er det bare på med olivenolje, og så skal det bli bra, sier Elyounoussi

– De to siste kampene jeg skal spille i år
Nå forklarer han hvordan han har kommet seg gjennom de siste ukene, hvordan han fikk spilt mot Kalmar og hva som skal til for at han igjen blir klar til kamp mot alle odds.

– Der også hadde jeg nesten ikke trent den uken. Jeg tok bare noen tabletter og hadde rolige økter. Men det skjer noe med kroppen når det er mye å spille for. Adrenalinet er inne i bildet og litt sånne ting. Dette er de to siste kampene jeg skal spille i år, så det er «all in» her altså.

– Du spiller hvis du er på 80 prosent?

– Det er opp til Lars. Jeg sier ifra hvordan jeg føler meg, og så er det opp til Lars hvordan laget skal se ut.

Elyounoussi var ikke med på tirsdagens landslagstrening, men onsdag var Elyounoussi tilbake og med i spillsekvensene innledningsvis på landslagets trening. Han så uhemmet ut på feltet i Domzale.

Senere hadde Elyounoussi løpsøvelser på egenhånd på sidelinjen. Han skal bygges gradvis opp i håp om å rekke fredagens kamp.

Stresser ikke, og utelukker ikke å vente til mandag
For øvrig trente også de 22 andre spillerne i kamptroppen onsdag. Sander Berge hadde også stått over tirsdagens trening, men er klar for spill.

Før samlingen har landslagsjef Lars Lagerbäck mottatt forfall fra to sentrale spillere; midtstopper Kristoffer Ajer og stjernespissen Joshua King.

Norge møter Slovenia fredag og Kypros mandag i UEFAs Nations League. Begge kampene spilles på bortebane.

– Vi har en viktig kamp også på mandag. Vi har to. Og vi har flere spillere som også kan spille i den posisjonen, så vi stresser ikke sånn sett. Det viktigste er å være hundre prosent, ellers så er det ikke vits i, sier Elyounoussi.

NTB/TV 2

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)