FULLSATT: Mange unge møtte opp i begravelsen onsdag. Foto: Harald Chr. Eiken/TV 2
FULLSATT: Mange unge møtte opp i begravelsen onsdag. Foto: Harald Chr. Eiken/TV 2

vinstra-drapet:

Tar farvel med 16-åring

VINSTRA (TV 2): Den 16 år gamle jenta som ble drept på Vinstra 31. oktober, ble onsdag begravet fra Sødorp kirke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et stort følge møtte opp før begravelsen startet klokken 13. Mange unge var blant de som deltok.

Kirken var fullsatt, og det var ordnet med videooverføring til et kapell for de som ikke fikk plass inne i kirken.

Mange sørgende skrev en siste hilsen i en minneprotokoll utenfor kirken før seremonien startet.

Gjennom sin bistandsadvokat Nina Hjortdal har familien gjort det tydelig at ønsker minst mulig medieoppmerksomhet rundt saken.

Gikk i samme klasse

Den 16 år gamle jenta ble knivdrept like før klokken 16.00 i et boligfelt på Vinstra i Gudbrandsdalen onsdag 31. oktober. Hendelsen skjedde like utenfor jentas hjem.

En 16 år gammel gutt ble raskt pågrepet på stedet og er siktet for drapet på den unge jenta. Han er i tillegg siktet for grov kroppskade etter at en mannlig nabo i 50-årene, som skal ha forsøkt å avverge knivangrepet, ble stukket i låret.

Politiet kan ikke se at de to hadde noen relasjon utover at de hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen og nylig begynte på samme videregående skole på Vinstra.

En kondolanseprotokoll ble lagt frem i kantinen på Vinstra videregående skole dagen etter at den 16 år gamle jenta ble drept.
En kondolanseprotokoll ble lagt frem i kantinen på Vinstra videregående skole dagen etter at den 16 år gamle jenta ble drept. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Kniven som gutten brukte, har politiet kontroll på. Han ble fredag samme uken varetektsfengslet i to uker i full isolasjon. To ansatte i barnevernet deltok på fengslingsmøtet, og gutten har i fengslingsperioden oppholdt seg på en barnevernsinstitusjon.

Vil ikke forklare seg

Guttens forsvarer Nora Hallén ønsker ikke å svare på om 16-åringen har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld eller om han har knyttet seg til åstedet.

– Han ønsker å forklare seg, men var ikke klar på mandag. Vi er i dialog med politiet om en ny dato, men noe mer enn det kan jeg ikke si nå, sier Hallén til TV 2 onsdag.

Gutten er varetektsfengslet frem til fredag denne uken. Hallén vil ikke svare på om de vil motsette seg en eventuell begjæring om videre fengsling fra påtalemyndigheten.