FRATRER: Astrid Søgnen fratrer som utdanningsdirektør.
FRATRER: Astrid Søgnen fratrer som utdanningsdirektør. Foto: NTB/ Scanpix

Skolesjef Astrid Søgnen går av

Astrid Søgnen (67) går av som utdanningsdirektør i Oslo kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det ble i går inngått en avtale mellom arbeidsgiver Oslo kommune og Astrid Søgnen som innebærer at Søgnen fratrer som utdanningsdirektør, sier byrådsleder Raymond Johansen som er glad for at saken har fått en løsning.

Tirsdag 13. november inngikk arbeidstaker Astrid Søgnen en avtale med sin arbeidsgiver Oslo kommune.

Hun fratrer stillingen som utdanningsdirektør 1. desember 2018.


Samarbeidsproblemer

Avgangen skjer til tross for at Søgnen selv ønsket å fortsette. Årsaken til avgangen skal være samarbeidsproblemer og vanskelig styringsdialog med politisk ledelse over lengre tid.

Søgnen har vært utdanningsdirektør i Oslo siden 2000

​– Astrid Søgnen har gjennom 18 år gjort en viktig jobb som utdanningsdirektør og bidratt sterkt til gode resultater i Osloskolen. Det er jeg takknemlig for, men det er en tid for alt. Både samfunnet og skolen er i endring og det er nå på tide med nye krefter i etaten, legger Johansen til.

Johansen understreker at det har vært en vanskelig prosess for alle involverte.

– Jeg er glad for at vi har kommet frem til en løsning hvor Astrid Søgnen går over i en annen stilling i Oslo kommune, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen.

Ville ikke slutte

Astrid Søgnen går over i en annen stilling i Oslo kommune etter nærmere avtale.

– Det har ikke vært mitt ønske å slutte som utdanningsdirektør i Oslo akkurat nå. Jeg er veldig stolt av det vi har fått til de siste 18 årene i Osloskolen og takknemlig for innsatsen til lærere, skoleledere, mine folk i administrasjonen og alle andre ansatte på alle nivåer, sier Søgnen. - Jeg mener at jeg har ledet etaten på en god måte og til gode resultater for elevene.

– Jeg må likevel konstatere at byråd Inga Marte Thorkildsen ønsker at jeg går over i annen stilling. Jeg har derfor i dag akseptert det. Jeg er litteraturviter og vil bidra på kulturområdet i kommunen. Det er noe jeg gleder meg til. For øvrig kommer jeg ikke til å kommentere skiftet av stilling ytterligere i dag, legger Søgnen til.