Engelsk frokost med hoppgutta

Hopplandslagets trener, Alexander Stöckl, ble med Wenche på kjøkkenet for å lage frokost til hoppgutta. Halvor Egner Granerud smaker blodpudding for første gang, mens Anders Fannemel avslører at det er en barndomsfavoritt!

Engelsk frokost «Full English breakfast» er et tradisjonelt morgenmåltid.

I 2018 er det forholdsvis sjelden blant engelskmenn å spise en tradisjonell engelsk frokost hver dag. Maten er fet, og det stadig økende antall helsebevisste engelskmenn ser på engelsk frokost som et måltid for spesielle anledninger. Lørdag eller søndag morgen er det imidlertid alminnelig å nyte en tradisjonell engelsk frokost for noen.

Ingrediensene i engelsk frokost varierer med tilhørighet, tradisjoner og smak. Hovedingrediensene er egg og bacon, men for å kunne kalles engelsk frokost behøves flere ingredienser, som pølser eller blodpudding, hvite bønner i tomatsaus, ristet/stekt brød og tomat. Egg serveres som regel som speilegg, men eggerøre kan være et alternativ. (Kilde Wikipedia)

Fremgangsmåte:

Begynn med å steke bacon sprøtt, ta det opp og hold det varmt .

Stek pølsene på svak varme til de er gylne, eventuelt skiver av blodpudding som legges i mot slutten. Hold varmt sammen med bacon.

Stek egg i fettet i fra bacon.

Tomater delt i to drysses med salt og pepper og stekes med snittflaten ned.

Server med ristet/stekt brød og hvite bønner i tomatsaus, gjerne ekstra krydret med litt chili eller tabasco.