Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det offisielle bildet er langt mer lystig enn vi er vant til å se.

Selv om alle de kongelige er festkledd, er intrykket betydelig mindre oppstilt enn andre bilder kongehuset tidligere har publisert.

– Det var ganske så spesielt å forevige et så uformelt og avslappet familieportrett, sier fotografen Chris Jackson til Huffington Post.

– Et veldig hyggelig og sjarmerende familiebilde av 70-årsjubilanten med kone og barn, svigerdøtre og alle de tre barnebarna. Bildet av bestefar Charles omgitt av sine nærmeste ble tatt i parken på hans eiendom Clarence House i London i september - og går i dag sin seiersgang over hele verden, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

Blitt mer populær

Ifølge Totland har prins Charles' popularitet økt de siste årene.

Dette handler nettopp om at han fremstår som mer folkelig og humoristisk enn tidligere.

– Det er spesielt i ferske dokumentarer at man blir kjent med en ny side av Charles. Han har en veldig god humoristisk sans. Det er også veldig rørende at han ser på Camilla (Prins Charles' andre kone) sine barnebarn som sine egne, og leser Harry Potter for dem, sier han.

Charles var gift med prinsesse Diana fra 1981 til 1996. Da prinsen skilte seg fra den folkekjære prinsessen, ble Charles hatet av mange. Nå forteller altså Totland at trenden er i ferd med å snu.

Stor fan av skuespiller-svigerdatter

70-åringen har fått et nært forhold til sin nye svigerdatter, Meghan Markle.

– Han liker at hun kommer fra show business. Hun er selvstendig og har jobbet med mange store prosjekter, forklarer Totland.

Totland tror også at prins Charles og Markle kommer godt overens fordi hun gjør sønnen så lykkelig.

– For en far som har vært gjennom en skilsmisse og sett sin fraskilte kone gå bort, og sønnenes reaksjon på dette, må oppleve det som fantastisk å se at begge sønnene har funnet kjærligheten så til de grader, mener kongehuseksperten.

Norsk besøk

​Det norske kongeparet og det norske kronprinsparet skal begge feire 70-årsdagen til prins Charles i London.

Totland forteller at det fortsatt er usikkerhet rundt hvordan de norske rojale vil være kledd på festen.

– Kongelige fra hele verden kommer. I kveld blir det smoking, men hvis dronning Elizabeth vil, kan hun beordre tiara på alle kvinnene. Vi får se, sier Totland avslutningsvis.