DRAPSSIKTET: George «Billy» Wagner, Angela Wagner, George Wagner IV and Edward «Jake» Wagner er pågrepet siktet for å ha drept åtte personer i en brutal massakre i Ohio i 2016.
DRAPSSIKTET: George «Billy» Wagner, Angela Wagner, George Wagner IV and Edward «Jake» Wagner er pågrepet siktet for å ha drept åtte personer i en brutal massakre i Ohio i 2016. Foto: Statsadvokaten i Ohio via AP

Familie pågrepet for drap på åtte personer

For to år siden ble syv voksne og en tenåring funnet skutt og drept i hjemmene sine i Ohio. Nå er en familie på fire pågrepet og siktet for drapene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I april 2016 ble åtte personer i familien Rhoden i Ohio funnet skutt og drept, i det politiet omtaler som «henrettelseslignende drap».

Syv av de drepte var voksne, mens den åttende var en 16 år gammel gutt. Blant ofrene var en 19 år gammel kvinne som ble skutt i sengen sin ved siden sin fire dager gammel baby - som i likhet med to andre småbarn overlevde hendelsen.

Drapene rystet lokalsamfunnet og det gikk rykter om at henrettelsene var narkotikarelatert.

Etter to års intens jakt på den eller de som sto bak de brutale drapene, der politiet har fått inn 550 tips og avhørt 130 personer, fikk politiet denne uken et gjennombrudd i saken.

Tirsdag ble en familie på fire, også de fra Ohio, pågrepet og siktet, skriver AP News.

Sheriff Charles Reader og statsadvokat Mike DeWine informerte om pågripelsene tirsdag. Foto: AP
Sheriff Charles Reader og statsadvokat Mike DeWine informerte om pågripelsene tirsdag. Foto: AP

Risikerer dødsstraff

De siktede er ekteparet George «Billy» (47) og Angela Wagner (48) og deres to sønner Edward «Jake» (26) George (27). De fire bodde i nærheten av åstedet og har lenge vært ansett som hovedmistenkte. Alle fire risikerer dødsstraff.

– De gjorde dette raskt, kaldt, rolig og veldig nøye. Men ikke nøye nok, sa sheriff Charles Reader på en pressekonferanse tirsdag.​

Blant ofrene var den siktede Jake Wagners tidligere kjæreste, Hanna Rhoden (19). Hun og Jake delte omsorgen for deres nyfødte, felles datter. Hanna ble funnet skutt og drept i sengen, ved siden av sin fire dager gamle datter - som ikke ble skadet i massakren.

Krangel om omsorgsrett

Motivet for drapene er ikke kjent, men politiets teori er at omsorgsretten for Hanna og Jakes nyfødte datter står sentralt i saken.

– Det var en besettelse rundt omsorgen og en besettelse rundt kontroll av dette barnet, sier statsadvokat Mike DeWine og legger til at dette er noe av det mest bisarre han noen gang har opplevd som statsadvokat.

Familien, som nå er siktet i saken, kom i politiets søkelys allerede i 2017. Ekteparet Wagner uttalte den gang at Hanna Rhoden hadde vært som en datter for dem.

De siktedes forsvarer, John Clark, hevder at familien er uskyldig.

– Vi gleder oss til den dagen de virkelige synderne i denne saken blir tatt og det blir opprettet rettferdighet, sier Clark.