OVERTAR REAL MADRID PERMANENT: Santiago Solari.
OVERTAR REAL MADRID PERMANENT: Santiago Solari. Foto: Gabriel Bouys

Solari overtar Real Madrid frem til 2021

Vikarmanager Santiago Solari overtar Real Madrid permanent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var lenge ventet at Santiago Solari kun ville lede Real Madrid ut sesongen.

Men tirsdag bekrefter Real Madrid på sine hjemmesider at spanjolen har fått jobben permanent frem til juni 2021.

– Styret i Real Madrid C.F. møtte i dag, 13. november 2018, og har blitt enige om å ansette Santiago Solari som hovedtrener for førstelaget frem til 30. juni 2021, heter det i en pressemelding fra klubben.

Solari hoppet inn etter at Julen Lopetegui nylig ble sparket. Under Solari har Real vunnet alle sine fire kamper.

Solari ble forfremmet fra sin rolle som trener for Reals B-lag (Castilla).

Argentineren, som spilte for klubben mellom 2000 og 2005, ledet Real Madrid for første gang i cupseieren borte mot Melilla.

Antonio Conte ble lenge nevnt som en mulig ny hovedtrener på Bernabeu, men tidligere denne uken ble det klart at italieneren ikke ville overta klubben.

– Real Madrid? Som jeg ser det, så er det bedre å vente til slutten av sesongen før jeg begynner som trener igjen. Jeg vil vente til juni før jeg starter igjen med et nytt prosjekt. De neste månedene kan jeg endre mening, men jeg har alltid tenkt på det på denne måten, sa Conte til Sky Sports.

At Solari blir permanent manager for Real Madrid, er gode nyheter for Martin Ødegaard. I et intervju med TV 2 Sporten tidligere tirsdag lovpriser han Santiago Solari.

– Han har vært med lenge. Han har mye erfaring og vet hvordan ting fungerer. På samme måte som Zidane vet han hvordan det er å være Madrid-spiller. Det tror jeg hjelper når du skal være trener der, sier Ødegaard til TV 2, og slår fast:

– Jeg har godt forhold til ham. Han er en veldig fin fyr, og han er flink på feltet. Han har flinke folk rundt seg. Det er veldig spennende det som skjer der, sier Ødegaard.