TRONEN: Hvem sitter igjen på tronen til sist? Svaret kan du få i april 2019.
TRONEN: Hvem sitter igjen på tronen til sist? Svaret kan du få i april 2019. Foto: HBO

Nå er det klart: Game Of Thrones er tilbake i april

HBO bekrefter det alle fans lurer på. Game of Thrones kommer med siste sesong i april 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter lengre tid med uklarhet om når den åttende og siste sesongen skulle bli vist for første gang, gjør HBO det klart i en pressemelding at serien vil returnere i april 2019.

Pressemeldingen, som ble etterfulgt av en video på Twitter, avliver spørsmålet om når den siste sesongen skulle komme. Det var flere spørsmål rundt premieren på grunn av den enorme produksjonen, samt at den syvende sesongen kom sommeren 2017.

(Se videoen lenger ned i artikkelen)

Fans verden over kan dermed starte nedtellingen til episodene som er ventet å være like lange som en hel film. Det er bekreftet at den siste sesongen vil bestå av totalt seks episoder.

Står opp fra de døde?

Bilder som ble publisert i sommer, skaper enorme spekulasjoner om hva som vil skje i Game of Thrones-slutten.

Emilia Clarke (31) og Jason Momoa (38) ga fansen et støkk da de dukket opp på et Game of Thrones-arrangement sammen. Ikke bare det – de poserte også på Jerntronen sammen.

Du husker antagelig Jason Momoa fra første sesong av serien, der han spilte dothraki-lederen Khal Drogo.

Daenerys og Khal Drogo hadde et kjærlighetsforhold som endte med tragedie. Drogo døde, og Daenerys gjenoppsto som dragedronning i likbålet hans. Siden har ikke Drogo blitt sett i serien.

Flere myter

«Game of Thrones» er basert på fantasyserien «En sang om is og ild» av forfatteren George R.R. Martin. En bruker på forumet Reddit satte tidligere fyr på mytene på hva som vil skje i den siste sesongen.

I boka er God's Eye en innsjø hvor Children Of The Forest, som skapte White Walkers, avtalte fred med menneskeheten. Reddit-brukeren tror at Night King vil brøyte seg vei gjennom Westeros for å komme seg til God's Eye.

– Jeg tror at Night Kings endelige mål er å nå Isle of Faces og bruke dens magiske krefter til å gi liv til hans levende døde-armé», skriver Reddit-brukeren.