RØRT: Eva Midtbø er overveldet over responsen sønnen Johannes har fått etter at han sto fram og fortalte om mobbeopplevelsene han har vært gjennom.
RØRT: Eva Midtbø er overveldet over responsen sønnen Johannes har fått etter at han sto fram og fortalte om mobbeopplevelsene han har vært gjennom. Foto: Mina Rise

Hockey-profilen fikk vondt i magen da han leste om netthetsen av Johannes (17). Det fikk ham til å ta et rørende grep.

– Jeg ble ordentlig uvel av det som ble skrevet, sier Sparta-profil Tommy Kristiansen.

Landslagsspiller Tommy Kristiansen sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han fikk fysisk vondt i magen da han nylig leste sakene om mobbingen 17-åringen Johannes Wold fra Spydeberg har opplevd i det siste.

– Da jeg leste om den saken, så traff det et ømt punkt i hjertet mitt. Jeg ble ordentlig uvel av det som ble skrevet. Det er noe av det verste jeg har sett, utdyper Tommy Kristiansen overfor TV 2 Sporten.

Ble bedt om å ta livet sitt

​Mandag skrev TV 2 om de grove meldingene 17-åringen har mottatt på chattetjenesten TikTok. Saken ble først omtalt i Smaalenenenes Avis (bak betalingsmur).

«Æsj så fette stygg du er, drep deg selv jævla cp barn»

«Hvorfor er du så stygg egentlig?? Vi trenger ikke stygge folk her i verden..stygge homo»

Dette er bare noen av meldingene Johannes har mottatt.

Tommy Kristiansen er helt sjokkert.

– Det som har blitt skrevet til ham, hører ikke hjemme noe sted. De som har skrevet det må være ordentlig dårlige mennesker. Jeg tror ikke det er mennesker som har det bra med seg selv, sier Kristiansen.

17 år gamle Johannes er født med en sjelden kromosomfeil som gjør at han ikke ser ut som alle andre, eller kommuniserer like godt som andre på sin egen alder. Likevel er han godt oppdatert på sosiale medier.

LANDSLAGSPROFIL: Tommy Kristiansen tar et krystallklart standpunkt når det kommer til mobbing.
LANDSLAGSPROFIL: Tommy Kristiansen tar et krystallklart standpunkt når det kommer til mobbing. Foto: Grigory Dukor

​Inviterte Johannes på kamp

​Tommy Kristiansen – som selv ble kalt «jævla sigøynerunge» under en hockeykamp i 2013 – ble såpass rørt av historien til Johannes at han fikk lyst å gjøre noe positivt for den unge gutten.

– Jeg har fått slengt litt imot meg under hockeykamper og slikt. Jeg likte det ikke da, men det kan selvsagt ikke måle seg med dette. Dette er jo noe helt annet. Derfor ringte jeg til Sparta-ledelsen med en gang jeg leste denne saken og sa at vi måtte gjøre noe, sier Kristiansen.

Han skrev et innlegg på Facebook og fikk kjapt kontakt med Johannes' mor Eva Midtbø. Det førte til at Johannes ble invitert til en valgfri Sparta-kamp med fullt opplegg.

– Vi skal gjøre det vi kan for at Johannes skal få en kanondag hos oss. Forhåpentligvis kan vi krydre hverdagen hans litt og vise at vi står bak ham uansett hva folk skriver, sier Kristiansen.

Johannes har allerede valgt seg ut oppgjøret mellom Sparta og Vålerenga 18. desember.

Eva Midtbø er overveldet over tilbakemeldingene hun og sønnen har fått i det siste.

– Problemet med netthets er at grensene forsvinner for mange, når de sitter bak et tastatur. Heldigvis finnes det gode mennesker også . Slike som Tommy Kristiansen, sier Midtbø til Sarpsborg Arbeiderblad.

Eva Midtbø, mamma til Johannes, har ikke besvart TV 2s henvendelser om saken tirsdag ettermiddag.