Linnes-feber i Istanbul: – Det var en del følelser der

Se hvordan Galatasaray-fansen feiret Martin Linnes' første scoring for klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Slåsskamp på banen, enorme jubelscener og en nordmann som scoret med en suser fra distanse.

Det var ingrediensene da Galatasaray og Fenerbahce spilte 2-2 foran 49 929 tilskuere på Türk Telekom Stadium forrige helg.

Landslagsspiller Martin Linnes dunket nemlig inn 2-0-målet foran titusenvis av intense hjemmesupportere, og scoret med det sitt første seriemål i sin fjerde sesong i tyrkisk fotball.

– Det er kanskje den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane noensinne når jeg ser den gå i nettet. Det er ikke altfor ofte, men det er ekstra deilig når den kommer i en sånn type kamp og betyr så mye for så mange. Det var en del følelser der, sier Linnes til TV 2.

– Ingenting kan måle seg
I videovinduet øverst kan du se hvordan stemningen på tribunen etter 2-0-scoringen ble fanget av noen norske turister som var på plass i Istanbul!

Linnes skryter også voldsomt av atmosfæren som skapes når hans klubblag er i aksjon.

– Jeg har etter hvert vært mye rundt og både spilt fotball og sett kamper fra tribunen mange steder, og slik jeg ser det er det ingenting som kan måle seg med det trøkket vi har på hjemmekampene våre. Det er helt utrolig kult å være med på, og jeg er heldig som får lov til å være med på det, forteller han.

Tatt ut som midtbanespiller denne gangen
27-åringen er del av den norske troppen som i disse dager forbereder seg til Nations League-kamper mot Slovenia og Kypros. Skuddfoten fra distanse ser også ut til å bli belønnet av Lars Lagerbäck, ettersom Linnes i forrige ukes uttak av troppen var å finne blant midtbane- og ikke forsvarsspillerne denne gang.

– Jeg vil jo kalle meg selv en potet, som sikkert er fin å ha i gruppen. Jeg håper jo etter hvert at jeg kan være med og kjempe ordentlig om en startplass også, men akkurat for øyeblikket så blir jeg nok sett på både som back og kant. Så vi får se litt hva Lars tenker til uka, men vi har bra dekning på backene nå og noen som er borte på kantene. Så vi får se hva det blir til. Men jeg gir som vanlig alt, og håper på litt spilletid, sier Galatasaray-spilleren.

– Jeg har nese for mål, selv om folk ikke tror det
Landslagssjefen har flere offensive spørsmål å besvare i form av skade på Joshua King, potensielle småskader hos andre og manglende spilletid på klubbnivå hos flere av de offensive spillerne, og under mandagens treningsøkt i Ljubljana viste Linnes seg som en av de mest effektive under avslutningstreningen. TV 2 drister seg derfor frempå med et spørsmål som går på om Galatasaray-backen kan være løsningen til det norske landslaget i den offensive biten.

– Man vet aldri. Jeg har spilt offensivt i banen før, og har litt nese for mål, selv om folk ikke tror det. Vi har dessverre slitt litt med å score mål. Jeg synes forsvarsspillet og teamworken har vært strålende, men vi har vært litt for lite effektive i avgjørende faser offensivt. Så jeg håper nå at det løsner litt og at vi får scoret litt mer mål. Resultatmessig har det vært bra, men vi skulle gjerne ha scoret litt flere mål og hatt en litt bedre målforskjell å gå på, sier Linnes.

Norge leder gruppen på bedre målforskjell enn Bulgaria, før de begge skal møte både Slovenia og Kypros i løpet av fire dager. To norske seire holder trolig til gruppeseier, hvilket betyr opprykk til nivå to i Nations League og en backup-mulighet med tanke på kvalifisering til EM-sluttspillet i 2020.

​Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)