Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
Fotboll, Allsvenskan, Kalmar - AIK
GULLFEST: AIK, Rikard Norling og Tarik Elyounoussi sikret gull i Allsvenskan søndag. Alle bilder: Bildbyrån

Tarik forteller om utrolige jubelscener:

– Var redd for at de skulle dra av meg den siste trusen jeg hadde

Tarik Elyounoussi har aldri vært med på tilsvarende scener som han fikk oppleve i helgen. Nå forteller han også om hvordan Rikard Norling har snudd flopp-stempelet til suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Det norske landslaget som forbereder seg til Nations League-kamper mot Slovenia og Kypros de neste dagene har en fersk seriemester iblant seg.

Tarik Elyounoussi og hans AIK sikret seg nemlig ligamesterskapet i Sverige søndag, og nå forteller angriperen om de vanvittige jubelscenene som oppstod i etterkant.

– Det er nok høydepunktet i karrieren. Det virket som om det betydde veldig mye for dem. Jeg tror vi har fått en liten heltestatus i AIK. Det er noe av det villeste jeg har vært med på. Jeg synes det var dritkult. Jeg druknet i det folkehavet. Heldigvis var det to sikkerhetsvakter som klarte å redde meg derfra. Det var en opplevelse, sier Elyounoussi til TV 2.

Fansen stormet banen i det siste fløytestøt gikk i Kalmar, og AIKs spillere stod til slutt stod igjen med så lite klær som det er mulig å stå igjen med på en fotballbane.

– Vi ble strippet for alt av klær utpå banen der. Alle skulle ha hver sin bit, ikke sant.

– Var det ubehagelig? Ble du redd?

– Litt. Jeg hadde jo aldri opplevd dette før. Jeg visste ikke hva det var. Noen stod og kysset meg på skoene og føttene og andre dro av meg shortsen, t-skjorten og alt. Jeg var litt redd for at noen skulle dra av meg den siste trusen jeg hadde, men den klarte jeg å holde på. Det var kult, altså. Det var vilt, forteller Elyounoussi.

Les også: - Jeg har undervurdert deg som spiller og person

​Skryter av Norling: – Han har lært av sine opplevelser i Bergen
Den norske angriperen signerte for den svenske toppklubben i januar, og uttalte allerede da at ønsket var å vinne titler. Det gjorde han altså i sin første sesong, og det med den utskjelte og floppstemplede tidligere Brann-treneren Rikard Norling som sjef. Elyounoussi forteller om en revansjesugen sjef, som har vært klar i sin tale gjennom hele året.

– Han har lært av sine opplevelser i Bergen. Jeg husker det første møtet jeg hadde med ham. Da så jeg hvor sulten han var. Det er klart at når en mislykkes, så vil en veldig gjerne revansjere seg. Jeg husker at vi hadde et klart felles mål om at vi skulle vinne det SM-gullet «tillsammans». Så har vi jobbet steinhardt, forteller AIK-angriperen.

Da Norling kom til Bergen og Brann som fersk seriemester med Malmö forut for 2014-sesongen ble han mottatt som en helt i vestlandets hovedstad, men det hele endte med en marerittsesong og nedrykk. Den påfølgende sesongen på nivå to var heller ikke av den drømmeaktige sorten, og Norling måtte forlate sin post som sjef etter 1-4-tap mot Levanger i mai 2015.

Les også: Lokalavis latterliggjorde Norling - nå beklager de

– Han er en klok mann
I Sverige har han imidlertid fremdeles en stor stjerne, og i AIK som han både var assistent for under SM-gullet i 1998 og selv hovedtrener for da han tok dem opp igjen til øverste nivå i 2005, fikk han en ny mulighet som hovedtrener i 2016. To sølv på rad ble toppet med gull i år, revansjen er kommet, og Elyounoussi skryter av sin sjef.

– Det er en klok mann å ha med å gjøre. Han er en veldig fotballfaglig sterk, en fin fyr. Han gråt veldig mye etter seriegullet husker jeg, så han har har følelser også. Jeg unner ham suksess. Det har vært en fantastisk fin sesong, både for ham og for oss alle andre, sier 30-åringen, som håper på å bli klar til kamp for Norge denne uken til tross for at han måtte forlate banen med skade da gullet ble sikret.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)