Berge om sin første scoring på tre og et halvt år:

– Det kom som en overraskelse

Mot Beşiktaş forrige torsdag scoret Sander Berge sitt første mål på tre og et halvt år. En scoring 20-åringen selv ikke trodde skulle gå inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20:30 (kampstart 20:45)

21. april 2015.

Datoen sier kanskje ikke så mye for mannen i gata, men for Sander Berge, er denne dagen ekstra spesiell.

1117 tilskuere har tatt turen til Frogner Kunstgress i Oslo for å se første runde i norgesmesterskapet i fotball.

Lokomotiv Oslo har fått besøk av storebror i byen, Vålerenga. På Vålerengas midtbane spiller da 20 år gamle Herman Stengel og da 17 år gamle Sander Berge.

Berge åpnet det som ble en scoringsfest for Vålerenga, da han satte inn det ene av totalt åtte mål som bortelaget scoret den kvelden.

– På tide å ta ansvar

Etter målet mot Lokomotiv Oslo skulle det gå tre og et halvt år før Berge skulle finne tilbake til nettmaskene. Forrige torsdag utlignet han for Genk hjemme mot Beşiktaş i en kamp som endte 1-1. Scoringen gjorde at Genk kunne beholde førsteplassen i sin gruppe i Europa League.

Men det tok lang tid før utligningen kom. Berge ble byttet inn etter en time. Tre minutter før slutt klinket 20-åringen til fra langt hold.

Se scoringen øverst

– Jeg tenkte det var på tide å ta ansvar. Jeg så at gutta slet med å komme til sjanser, så det var godt å kunne komme inn, trykke til og få betaling for det, forteller Berge til TV 2.

Men at skuddet skulle gå inn, hadde ikke midtbanespilleren stor tro på.

– Det var litt merkelig. Det kom litt som en overraskelse at den faktisk gikk inn. Jeg har skutt en del tidligere, men aldri tenkt at «nå går den inn». Men nå satt den – til stor begeistring for både meg og laget, sier Berge, som også avslører at lagkameratene også viste andre reaksjoner.

– De var litt sjokkerte. Men det var i grevens tid at jeg endelig klarte å skyte en ball i mål, men de var fornøyde, sier midtbanespilleren.

Kapabel fra langt hold

Nå håper unggutten at målet har vist at all skytingen fra langt hold ikke er forgjeves.

– Jeg føler jeg har vist det på trening både på landslag og for Genk at jeg kan score fra distanse. Jeg tror nok at gutta veit at jeg har det i meg. Men det er jo en annen ting å gjøre det i kamp.

– Det er veldig befriende for meg og det gjør nok at jeg kommer til å gå mer for skudd fra distanse.

– Forhåpentligvis gjør det at medspillere også spiller meg fram til skuddmuligheter også, sier en spilleklar Berge.

Skadefri før Slovenia

Oslo-gutten var tatt ut til Norges oppgjør mot Bulgaria og Slovenia i oktober, men måtte stå over Slovenia-kampen grunnet en belastningsskade i det ene kneet. Men etter to uker på sidelinjen var nordmannen tilbake på banen mot Antwerpen i slutten av oktober.

Berge var heller ikke med på mandagens landslagstrening, det var heller ikke Tarik Elyounoussi. Elyounoussi gikk av banen med det som kunne se ut som en strekkskade da hans AIK sikret seg ligamesterskapet i Sverige søndag.

Berge på sin side var ikke med fordi han spilte 90 minutter for Genk mot Mouscron på søndag og brukte mandagen til restitusjon og hvile.

Om Berge og resten av landslaget scorer mot Slovenia kan du se på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20:30 (kampstart 20:45).