STOR UTRYKNING: Knivstikkingen skjedde i ettermiddagsrushet på Oslo S. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STOR UTRYKNING: Knivstikkingen skjedde i ettermiddagsrushet på Oslo S. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

knivdramaet på oslo s:

– Fornærmede fremstår som en helt vanlig togpassasjer

22-åringen som ble knivstukket på Oslo S mandag er utenfor livsfare, men tilstanden er fortsatt kritisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiets etterforskning har hittil ikke avdekket noen kjent relasjon mellom gjerningsmann og offer.

– Så langt fremstår det som om fornærmede er en helt vanlig togpassasjer, sier Knut Jensen, fungerende seksjonsleder ved seksjon for alvorlige voldssaker ved Oslo politidistrikt.

Siktet for drapsforsøk

Knivstikkingen skjedde i ettermiddagsrushet ved spor 16 på Oslo S. Vitner fortalte til TV 2 at offeret tok seg inn på 15.22-toget til Gjøvik med minst to knivskader. Gjerningsmannen ble raskt tatt hånd om av vektere og politi, mens passasjerer ytte førstehjelp til offeret.

Den antatte gjerningsmannen er siktet for drapsforsøk. 35-åringen fremstilles for varetektsfengsling mandag. Han har så langt ikke villet la seg avhøre, opplyser Knut Jensen.

– Er det mistanke om rus eller psykiatri?

– Vi gjør rutinemessige undersøkelser og kan ikke si mer om det nå, men gjerningsmannens tilstand og mentale helse vil selvfølgelig bli behørig undersøkt i en såpass alvorlig sak.

Ønsker kontakt med vitner

Toget hvor hendelsen utspant seg ble holdt tilbake mens politiet gjorde sine undersøkelser, og det ble gjennomført flere vitneavhør. Om det finnes andre vitner eller passasjerer som har informasjon om hendelsen, ber politiet om at de tar kontakt.

– I den grad det fortsatt befinner seg vitner der ute som ikke har snakket mer oss, har politiet et sterkt ønske om at de tar kontakt med oss på telefon 22 66 96 00, sier Knut Jensen.