FRAVÆR: Tarik Elyounoussi og Sander Berge gir landslagssjef Lars Lagerbäck ytterligere hodebr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FRAVÆR: Tarik Elyounoussi og Sander Berge gir landslagssjef Lars Lagerbäck ytterligere hodebr. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

To norske spillere stod over trening

Verken Tarik Elyounoussi eller Sander Berge trente sammen med resten av laget i Slovenia tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Fredag spiller det norske landslaget den første av to avgjørende Nations League-kamper når Slovenia står på motsatt banehalvdel i Ljubljana.

Landslagssjef Lars Lagerbäck har måttet tåle forfall på både Joshua King og Kristoffer Ajer, to av lagets viktigste spilere, og på tirsdagens treningsøkt i den slovenske hovedstaden var det ytterligere to av svenskens sentrale menn som glimret med sitt fravær.

Verken Tarik Elyounoussi eller Sander Berge var nemlig på treningsfeltet sammen med resten av laget. Elyounoussi gikk av banen med det som kunne se ut som en strekkskade da hans AIK sikret seg ligamesterskapet i Sverige søndag, mens Berge nylig har kommet tilbake etter et lengre skadeavbrekk.

Landslagets medieansvarlig Svein Graff sier til TV 2 at både førstnevnte selv og det medisinske apparatet er optimistiske med tanke på å rekke kampen fredag, mens fraværet for Berges del kun handler om at han hadde sen kamp på søndag. Midtbanestjernen har slitt med en belastningsskade, men skal være helt frisk igjen nå.

TV 2s ekspert Jesper Mathisen er allikevel noe skeptisk til det han fikk se i løpet av de 20 minuttene som var åpne av landslagets trening tirsdag.

– Det er selvfølgelig ikke ideelt, og hadde de vært 100 prosent klare så ville de åpenbart vært på feltet i dag begge to. Samtidig er det jo lenge til kamp, og slik som det er blitt med skade på King så er det kanskje aller viktigst at Tarik blir frisk. Sentralt fungerte Henriksen og Selnæs veldig bra sist, Selnæs var kanskje den beste spilleren, så på sentral midtbane har Lagerbäck slik sett et luksusproblem, sier TV 2s ekspert.

Norge møter Slovenia til nasjonsligaoppgjør i Ljubljana fredag. Lars Lagerbäcks lag topper tabellen før de to siste kampene, men det er veldig lite som skiller til Bulgaria. Begge skal møte Slovenia og Kypros i sine siste kamper, og den av dem som tar flest poeng blir gruppevinner.

Tar Norge og Bulgaria like mange, avgjør total målforskjell – så lenge ikke begge to taper for Kypros og ingen av dem vinner mot Slovenia.​