Krista Parmakoski fra Finland i aksjon under verdenscuprennet i langrenn 30km for kvinner i Holmenkollen i Oslo 2017. Parmakoski kom på andreplass i rennet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Krista Parmakoski fra Finland i aksjon under verdenscuprennet i langrenn 30km for kvinner i Holmenkollen i Oslo 2017. Parmakoski kom på andreplass i rennet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

finsk langrennsstjerne risikerer straff:

– Slike ting går imot idrettens verdier

Krista Pärmäkoski får kritikk etter spesiell manøver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Langrennstjernens opptreden under helgens renn i den finske langrennscupen vekker oppsikt. Pärmäkoski var på vei mot seier i sitt kvartfinaleheat, men på oppløpet slapp hun to løpere forbi seg.

27-åringen forklarte ovenfor YLE at hun følte seg for trøtt til å fortsette sprinten, og at hun heller ville slippe til andre løpere videre til semifinalen. Den forklaringen kjøper ikke TV 2s langrennsekspert.

– Dette kunne Pärmäkoski enkelt løst ved ikke å stille til start i kvartfinalen i det hele tatt, og da hadde dette vært en ikke-sak, selv om det beste selvsagt hadde vært å droppe rennet i sin helhet, sier Petter Skinstad.

– Jeg tenker at dersom man stiller til start i et sprintheat, så får man gå så fort man kan hele veien til mål, sier Skinstad.

Nå spekulerer finske medier i om sølvvinneren på tremilen i Pyeongchang kan vente seg en straff.

– Jeg blir overrasket om det fører til noe annet enn en irettesettelse, selv om jeg noterer meg at flere finske langrennseksperter er svært kritiske til det hun valgte å gjøre, sier Skinstad.

Det finske skiforbundet har også bekreftet ovenfor YLE at de kommer til å se på saken.

– Slike ting går i mot idrettens verdier om at man alltid skal gjøre sitt beste, og at det skal være en fair konkurranse. Jeg vil ikke gå så langt som å kalle det umoralsk, men vil si det var både dumt og lite gjennomtenkt. Sannsynligvis gjør hun det neppe igjen, for det ble nok en dyrekjøpt erfaring, sier TV 2-eksperten.