VANT: Demokraten Kyrsten Sinema er den første bifile kandidaten til å vinne et valg
VANT: Demokraten Kyrsten Sinema er den første bifile kandidaten til å vinne et valg Foto: Christian Petersen

Senatsvalg i Arizona avgjort:

Valgt inn som USAs første bifile senator

Demokraten Kyrsten Sinema har vunnet senatsvalget i Arizona med knapp margin over republikanske Martha McSally.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder Washington Post.

Det aktuelle senatssetet i Arizona har vært i republikanernes kontroll over lang tid, og har frem til nå tilhørt Jeff Flake, som tidligere meldte at han ikke ønsket å ta gjenvalg.

Flake har vært en av Trumps mest direkte kritikere blant republikanerne.

Sinema vant over motstander Martha McSally med knapt 38.000 stemmer. I forkant var McSally forhåndsfavoritt til å overta.

Erkjenner nederlaget

– Gratulerer til Kyrsten Sinema. Jeg ønsker henne lykke til. Jeg takker for alle som har støttet meg på veien, skriver motkandidat McSally på Twitter natt til tirsdag.

Sinema har fra tidligere sittet tre perioder i kongressen.

Sinema ble i 2013 valgt inn som første åpent bifile medlem i USAs kongress, og hun blir også første åpent bifile medlem av senatet.

Demokratenes Tammy Baldwin fra Wisconsin, som også sitter i senatet, var første homofile til å stå frem om sin legning. Harris Wofford, som satt mellom 1991-1995, sto frem som homofil etter at hans periode var ferdig.

På delstatsnivå har alle stater hatt minst ett medlem som har vært åpent lesbisk, homofil, bifil eller transperson i delstatskongressen eller -senatet.

Flere valg uavgjort

Simena er kjent som en moderat stemme blant demokratene, og har ved flere anledninger samarbeidet med republikanerne og Trump.

Det er fortsatt usikkert hva som skjer med Arizonas andre senatssete, som originalt tilhørte nå avdøde John McCain. I mellomtiden har posten vært bemannet av republikaner Jon Kyl, men han har uttalt at han kun vil sitte året ut.

Fintellingen av stemmer pågår fortsatt i guvernørvalget i Flordia og senatsvalget i Mississippi, ifølge avisen.