Norsk trebarnsmor dømt til livsstid i Rwanda

Norske Julienne Sebagabo (44) dømt til livsstid i fengsel – 24 år etter folkemordet i Rwanda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trebarnsmoren Julienne Sebagabo (44), som har bodd i Norge i nesten 20 år, ble pågrepet da hun reiste på ferie til Rwanda i januar i fjor.

Den norske statsborgeren har vært tiltalt for å ha vært med på folkemordet i Rwanda i 1994.

Da ble én million mennesker drept på bestialsk vis i løpet av bare tre måneder. De fleste av dem tilhørte folkegruppen tutsi.

Dømt til livstid

2. november ble det avsagt en dom i saken.

– Min klient er dømt til livstid i fengsel for oppfordring til folkemord, sier kvinnens forsvarer Evelyn Egeli til TV 2.

Ifølge dommen skal Sebagabo ha gått rundt med en jernstang og funnet ofrene sine ved veisperringer. Flere vitner skal ha pekt ut 44-åringen.

Disse påstandene avviser Sebagabo selv.

– Hun har hele tiden hevdet at hun er uskyldig i de anklagene hun har hatt i mot seg. Det har hun fastholdt hele tiden, og det fastholder hun fortsatt, forteller Egeli.

Anker saken

Trebarnsmoren har sittet fengslet i Rwanda i nesten to år. Ifølge Egeli har ikke Sebagabo snakket med barna sine hjemme i Norge på en god stund.

– Det er over ett år siden hun har snakket med noen av barna sine, og det er klart at det er vanskelig for en mor, forteller hun.

Nå forbereder de en ankesak, ifølge forsvareren.

– Ankefristen er på én måned, så det går ut på å kritisere det som er etter vår mening feil i dommen som foreligger, sier Egeli.