Offensiv Carlsen måtte tåle tredje strake remis

Magnus Carlsen gikk for seier med svarte brikker i parti nummer tre under sjakk-VM i London, men Fabiano Caruana satte opp forsvarsmuren og sikret remis.

Magnus Carlsen spilte remis også i det tredje VM-partiet. Foto: Bendiksby, Terje
Magnus Carlsen spilte remis også i det tredje VM-partiet. Foto: Bendiksby, Terje

Amerikaneren hadde hvite brikker etter første hviledag, og Caruana signaliserte tidlig at han ville ha remis.

Vinnermulighetene var små, og etter 24 trekk var også dronningene byttet. Ekspertene spådde en tidlig remis, men Carlsen nektet å gi seg og spilte videre.

Caruana fortsatte imidlertid å forsvare seg med sikre trekk, og til slutt måtte den regjerende verdensmesteren gå med på poengdeling. Partiet var over etter drøye fire timer spilt.

Stillingen er 1,5-1,5 etter tre VM-partier.

– Jeg er i sånn passe sjakkform, men jeg er ikke veldig imponert av ham (Caruana, journ,anm.) så langt. Resultatene har vært bra, men jeg har litt å gå på, sa Carlsen til NRK etter partiet på spørsmål om hvordan han føler formen er.

– Jeg synes jeg sto litt ubehagelig i åpningen, men så klarte jeg å utligne. Plutselig fikk jeg en liten fordel i sluttspillet, men jeg tror jeg ikke hadde store sjanser. Jeg skulle gjerne gjort mer ut av det, la han til.

Carlsen og Caruana innledet London-VM med remis i et sju timer langt maratonparti, før det ikke klaffet for nordmannen med hvite brikker i parti nummer to i London.

Søndag hadde spillerne VM-fri. Da brukte Carlsen dagen til å se Premier League-kampen mellom Chelsea og Everton på Stamford Bridge.

– Han har venner fra Norge her. Det er viktig å få avbrekk og kunne tenke på noe annet, sa Carlsen-manager Espen Agdestein til NTB.

Førstemann til 6,5 poeng blir verdensmester. Blir sjakk-VM spilt fullt ut med 12 partier og deretter et omspill, er det ikke over før 28. november.

Mer innhold fra TV 2