– Med Zlatan på laget blir det litt mer løping på meg

Ola Kamara roser samarbeidet med spissmakker Zlatan Ibrahimovic, men avslører også en ting i det defensive arbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Ola Kamara er tilbake i den norske landslagstroppen, og det etter en sterk sesong i amerikanske MLS.

I tospann med Zlatan Ibrahimovic har han på topp for LA Galaxy dannet ett av ligaens heteste spisspar, og på 25 kamper med den skandinaviske duoen på topp har de to scoret til sammen 33 mål.

– Det er en fyr som alltid har smilet på lur og som kommer med vittigheter hele tiden. Så er det selvfølgelig stort for meg å få spille med en sånn verdensklassespiss. Det å spille med en spiller med den type mentalitet hver dag, det lærer man selvfølgelig veldig mye av, sier den norske landslagsspissen.

SPISSPAR: Ibrahimovic og Kamara har bøttet inn mål i LA Galaxy denne sesongen. Foto: Scanpix
SPISSPAR: Ibrahimovic og Kamara har bøttet inn mål i LA Galaxy denne sesongen. Foto: Scanpix

20 mål fra Ibrahimovic og 13 fra Kamara er fasiten i kamper de to spilte sammen, med fire målgivende fra nordmannen til svensken og to målgivende fra superstjernen til Kamara.

– Det må føles godt å ha et så bra samarbeid?

– Ja. Det gjør det. Det blir litt mer løping på meg enn vanlig, men det har fungert bra, smiler angriperen.

Se Zlatan og Kamara herje sammen i Sportsnyhetene fra oktober i videovinduet øverst.

– En sur slutt på sesongen
Totalt ble det henholdsvis 22 og 14 scoringer på de to denne sesongen, som allikevel endte utenfor sluttspillet. Det har gitt Kamara muligheten til å være med det norske laget i de avgjørende Nations League-kampene uten at det har gått utover spilletid med klubblaget.

– Det har vært mye opp og ned. Nye omgivelser og mye mer styr rundt banen, men veldig mange gode fotballspillere. Det har vært veldig gøy, men dessverre så ble det ikke sluttspill. Da ble det en sur slutt på sesongen, men sånn ble det, sier Galaxy-angriperen om sin første sesong i LA.

Spår at Zlatan blir værende
Han har tro på at de to kommer til å danne spisspar i Los Angeles-klubben også neste sesong, og forteller at Zlatan-effekten er enorm i MLS.

– Det er alltid mye styr rundt ham, men han gjør at alle stadionene blir fylt hele tiden, sier Kamara.

Og til tross for spekulasjonene om overganger til klubber som AC Milan, Manchester United og Real Madrid, tror den norske landslagsspissen at superstjernen Ibrahimovic ikler seg Galaxy-drakten også neste sesong.

– Det tror jeg. Jeg er ganske sikker på det, sier han.

Klar for å starte mot Slovenia
29-åringen scoret hat trick mot Australia i mars, men gikk målløs av banen i sin til nå siste landskamp mot Panama i juni. Nations League har så langt i høst gått uten målsniken, men i Joshua Kings skadefravær er det igjen funnet plass til mannen som har bøttet inn mål for både Strømsgodset og Molde, samt de senere år i USA for Columbus Crew og nå LA Galaxy.

– Jeg tenker at jeg er fit for fight. Jeg har lyst til å score mål. Det er kamper vi må vinne, og jeg føler at alle gutta er på alerten, sier Kamara.

– Hvordan skal du overbevise Lars Lagerbäck om at det er du som skal starte på fredag?

– Det handler vel bare om å trene godt og vise mye av det jeg har gjort i LA i år også. Jeg har en offensiv inngang på hele oppholdet, og så får vi se, sier Kamara.

Les også: Lagerbäck snakker om King-situasjonen og Maars er klar for å spille

Norge møter Slovenia i Ljubljana fredag og reiser deretter til Kypros for å avslutte Nations League mandag. Med to seiere skal mye gå galt om ikke Lars Lagerbäcks lag vinner sin gruppe.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)