Liverpool-spiss Daniel Sturridge er i trøbbel med FA for påståtte brudd på gambling-reglene.
Liverpool-spiss Daniel Sturridge er i trøbbel med FA for påståtte brudd på gambling-reglene. Foto: Carlo Hermann

Liverpool-Sturridge siktet for brudd på gambling-reglene

Det engelske fotballforbundet (FA) krever svar fra Liverpools Daniel Sturridge for påståtte brudd på reglene for gambling. Spilleren avviser anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FA meldte mandag kveld at de har siktet spissen for påståtte brudd på gambling-reglene i januar 2018. Det kan gi bot og/eller karantene.

29-åringen må svare for anklagene innen tirsdag 20. november. Overfor Liverpool Echo sier Liverpool at Sturridge avviser at han har brutt reglene.

FA vil straffe Sturridge for brudd på to paragrafer. Den ene paragrafen gjelder forbud mot selv å vedde på noe innen fotball, eller instruere andre om å vedde på at noe spesielt vil skje innen fotball.

Den andre dreier seg om å gi innside-informasjon til andre, som så har plassert et veddemål.

Daniel Sturridge gikk i januar på lån til West Bromwich.

En talsperson for Liverpool sier til Liverpool Echo at «Daniel har samarbeidet fullt ut i denne prosessen og har forsikret klubben at han vil fortsette å gjøre det. Daniel har også slått fast at han aldri har gamblet på fotball».

Sturridge har i mange år vært skadeplaget, men i høst har han gjort suksess som superinnbytter for Jürgen Klopps Liverpool.

Barton ble straffet

Joey Barton ble i ifjor utestengt på grunn av brudd på bettingreglene i engelsk fotball. Etter at midtbanespilleren anket ble straffen redusert fra 18 til 13 måneder.

I april i 2017 ble det kjent at den kontroversielle midtbanemannen Barton hadde tippet på resultater og andre resultater under fotballkamper over en tiårsperiode mellom 2006 og 2016. Dette er i strid med regelverket til Det engelske fotballforbundet (FA), noe som førte til utestengelsen. Han fikk i tillegg en bot på 30.000 pund, tilsvarende rundt 315.000 kroner.

36-åringen, som innrømmet spilleavhengighet, mente straffen var for lang. Han anket dermed utestengelsen, noe som altså førte fram. Boten ble derimot stående.

Engelskmannen spilte sist for Burnley. Han har også spilt for klubber som QPR, Manchester City og Marseille.​ Nå er han manager for Fleetwood Town.