Den 21. oktober dro Tara Myers og hennes syv år gamle sønn Brendan, fra Florida i USA til Anne Maria Island i Manatee County, for å nyte det gode været.

Mor og sønn tok med seg en gigantisk oppblåsbar svane som de kunne kose seg med i vannet.

Dramatisk vending

Myers fortalte til den amerikanske kanalen WFLA at sjøen virket rolig, og at det var lite vind. Hun trodde derfor at turen ville gå helt fint.

Men kun minutter senere tok turen en dramatisk vending. Den oppblåsbare svanen havnet raskt langt fra land.

Sju år gamle Brendan på den oppblåsbare svanen.
Sju år gamle Brendan på den oppblåsbare svanen. Foto: Tara Kay Myers / Bildet er gjengitt med tillatelse

– Jeg visste ikke om vi kom til og fortsette å drive, fordi vi havnet lengre og lengre unna land, sier Myers til kanalen.

Til TV 2 forteller Tara Myers at hennes sju år gamle sønn ble veldig redd.

– Jo lenger ut vi kom, jo mer redd ble han da han innså at ingen hverken kunne se eller høre oss da vi ropte etter hjelp, sier Myers.

– Var livredd

Moren forteller videre at sønnen knakk sammen mot slutten. Da innså Myers at hun måtte være sterk for å trøste sønnen.

– Jeg måtte slutte å bruke kreftene mine på å svømme, og heller trøste Brendan. Men jeg var livredd. Vannet var veldig dypt, og strømmene svært sterke. Min hovedprioritet var bare å holde oss oppe på flåten, sier hun videre til TV 2.

Ifølge avisen Islander drev mor og sønn ut på det åpne havet i over én time.

– Vi kom oss ingen vei. Vi var på vei mot Mexico, sier hun.

Myers forsøkte å få oppmerksomheten til andre båter i området, til ingen nytte. Hun prøvde derimot å forsikre sin syv år gamle sønn om at de ville bli reddet.

Advarer

Etter flere timer på den oppblåsbare svanen ble Tara Myers og sønnen omsider reddet.

Folk på stranden hadde sett svanen drive utover og ringt 911. Dermed fikk brannvesenet sendt ut en redningsbåt som klarte å lokalisere mor og sønn.

– Jeg la meg ned på den oppblåsbare svanen, og da kom tårene. Dette kunne ha endt så mye verre, men jeg ville ikke at sønnen min skulle se at jeg var redd, sier Myers ifølge NBC.

Nå advarer moren andre mot å ta med seg de gigantiske oppblåsbare dyrene ut på sjøen.

– Det er ikke verdt å sette deg selv i den typen fare. Jeg kommer aldri til å gjøre dette igjen, sier Myers til kanalen.