Sørloth har lagt gigantmissen bak seg – avslører Hodgson-samtale om spilletid

– Han spurte hva jeg tenkte. Vi har egentlig alltid hatt en fin tone, sier Alexander Sørloth om samtalene med Roy Hodgson etter forrige landslagssamlings overskrifter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)

Det skapte overskrifter også i engelsk presse da Alexander Sørloth snakket høyt om manglende spilletid på klubblaget i forbindelse med forrige landslagssamling.

Siden den gang har Sørloth startet en ligacupkamp og i to av de tre siste Premier League-kampene mot Arsenal (2-2) og Tottenham (0-1-tap) fått innhopp på til sammen en snau time.

– Det kan hende at jeg har fått litt mer tillit. Jeg synes jeg har gjort det veldig bra på trening over lang tid, og det bærer frukter. Så synes jeg også at innhoppene, kanskje spesielt mot Arsenal, var veldig bra. Så vi får håpe at det blir startplass snart, sier Sørloth til TV 2.

Han avviser imidlertid konflikt med Hodgson, og har heller ikke oppfattet at Palace-sjefen ser på de forrige utspillene som klaging.

– «Klage» tror jeg er dine ord. Vi snakket sammen etter samlingen, og var enige begge to. Han spurte hva jeg tenkte, og vi har egentlig alltid hatt en fin tone. Klaging er ikke et ord jeg vil bruke.

– Var han ikke helt happy med at du hadde luftet frustrasjonen i pressen?

– Det sa han ikke noe om.

– Gikk du og banket på døren og sa at du ville spille mer?

– Nei. Vi snakket sammen etter trening på treningsfeltet, sier Sørloth.

Forteller om tankene som lå bak gigantmissen
22-åringen kunne fått en drømmeinngang til landslagsuken da han i sluttminuttene mot Tottenham i Premier League på lørdag, på stillingen 0-1, fikk en gigantisk sjanse til å utligne for Palace. Det ble imidlertid bom og tap, og nå forklarer han hvilke tanker han selv gjorde seg da muligheten oppstod.

– Den kom veldig overraskende på. Det er vel den første ordentlig store sjansen jeg har hatt i år. Først tenker jeg selvfølgelig at jeg skal sette den i lengste, dra med keeperen over og sette den i lengste, men så ser jeg at det kommer en forsvarsspiller og blokkerer den, så da må jeg ombestemme meg i siste liten. Da blir det dessverre litt for midt på mål, og så redder keeperen.

– Hva tenkte du etterpå?

– Jeg tenkte selvfølgelig at jeg burde ha scoret, slik som alle ville ha tenkt, men så går det fort over og man tenker neste ball, forklarer Sørloth.

Se kjempesjansen i videovinduet øverst!

Har ennå ikke scoret i Premier League
Spissen ble hentet til Premier League fra Midtjylland i januar, men har ennå til gode å score mål på engelsk fotballs øverste nivå. Nå innrømmer hundremillionersmannen at det ligger i bakhodet, men at han velger å fokusere på de positive tingene han foretar seg.

OFFENSIV: Alexander Sørloth var offensiv i møtet med pressen tirsdag.
OFFENSIV: Alexander Sørloth var offensiv i møtet med pressen tirsdag. Foto: Åserud, Lise, NTB/Scanpix

– Man tenker selvfølgelig på det, og jeg er jo spiss. Jeg har alltid lyst til å score. Samtidig må man prøve å se positivt på ting også. Jeg har hatt gode innhopp nå, og det bygger selvtillit, så får målet komme etter hvert. Jeg har hatt noen tøffe perioder tidligere, og har kommet meg ut av dem, så det kommer til å gå denne veien nå også, forteller han.

Tidligere PL-spisser i mars: – Ekstremt viktig å få det første målet

Totalt er det blitt 13 kamper, men kun fire fra start. Samtlige ni opptredener i ligaen denne sesongen har kommet fra innbytterbenken. Spesielt godt fornøyd er trønderen med bidragene sine mot Arsenal tidligere i denne måneden. Da leverte han et meget godt forarbeid forut for straffesparket som Wilfried Zaha skaffet da Palace utlignet til 2-2 mot storklubben.

– Det er alltid godt. Når man er innbytter, er det alltid godt å få vist seg fram. Når man gjør det på den måten, er det veldig gledelig. Det bygger selvtillit, forteller han.

Tatt ut fordi King meldte forfall - mener selv han bør starte fredag
Forrige uke ble han opprinnelig ikke tatt ut i Lars Lagerbäcks tropp til Nations League-kampene mot Slovenia og Kypros, men ble hentet inn i troppen da Joshua King meldte forfall i helgen. Akkurat det tror han imidlertid ikke blir utslagsgivende når startoppstillingen mot førstnevnte skal tas ut senere i uken.

– Jeg tolket ikke det på noen spesiell måte egentlig. Men nå er jeg her, og da er jeg sugen på å gi 100 prosent for landslaget og vise meg frem. Det er fortsatt fire gode spisser som er med her. Det er veldig bra for det norske landslaget, og så er det opp til Lars hvem han tar ut.

– Bør du starte?

– Det synes jeg, ja.

– Selvtilliten, er den god?

– Ja. Som sagt så har jeg hatt to innhopp nå i det siste, så jeg kommer med bra selvtillit til denne samlingen her, forteller han.

TV 2-ekspert: – Vi kunne snakket om at det endelig har løsnet
TV 2s fotballekspert liker at Sørloth er offensiv i tankegangen, men tror ikke han blir belønnet med startplass av Lars Lagerbäck denne gangen av den grunn.

– Det er godt å høre at Sørloth er offensiv og at han selv mener han bør starte, men jeg tror neppe han kommer til å få tillit fra start. Tarik er førstevalget så lenge han er frisk, og ved siden av ham tror jeg det først og fremst står mellom Maars Johnsen og Kamara, sier Jesper Mathisen.

Han bedyrer imidlertid at Sørloth har nivået inne og at marginene som avgjør så mye her i livet nok en gang spiller inn.

– En Sørloth i form, med mye spilletid og med masse selvtillit ville startet fredagens landskamp, men han har ikke fått den starten man hadde håpet på i England.Det er små marginer på dette nivået, og om han hadde scoret på sin store sjanse mot Tottenham hadde vi snakket om at «nå har det endelig løsnet for kraftspissen», sier Mathisen.

​Se Slovenia-Norge på TV 2 og TV 2 Sumo fredag fra 20.30 (kampstart 20.45)