Assistenttrener Per Joar Hansen leder den første landslagstreningen i Ljubljana.
Assistenttrener Per Joar Hansen leder den første landslagstreningen i Ljubljana. Foto: Åserud, Lise

Derfor ledet ikke Lagerbäck Norges første trening

Lars Lagerbäck ble på hotellet da det norske landslaget trente for første gang etter ankomst Slovenia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag var det norske landslaget på plass i Ljubljana, der deler av troppen hadde sine første fotballminutter i landslagsuken på treningsbanen Sportni Park litt nord for sentrum av den slovenske hovedstaden.

Martin Ødegaard, Bjørn Maars Johnsen, Moi Elyounoussi, Ola Kamara, Martin Linnes, Iver Fossum og Alexander Sørloth var dem som, i tillegg til keeperne Rune Almenning Jarstein og Ørjan Nyland, fikk gjennomført en fotballøkt mandag. De resterende spillerne i troppen trente alternativt på hotellet.

Alternativ var også trenervarianten denne åpningsdagen av kalenderårets siste landslagssamling, all den tid det var assistenttrener Per Joar Hansen som ledet økten.

Landslagssjef Lars Lagerbäck kjente nemlig på noen sykdomstegn, og valgte å stå over selve treningsøkten. Svensken ledet imidlertid to spillermøter mandag.

– Han var litt smådårlig i morges da han våknet på hotellet. Det var noe influensalignende, men det skal ikke være noe farlig. Det er viktig at han fikk slappet av i dag, så er han klar til i morgen, sa Hansen til TV 2 etter treningen.

– Blir han lagt i isolasjon?

– Nei, så syk er han ikke. Han var mer småslapp og litt snufsete. Han blir nok klar til i morgen med en god natts søvn, beroliger assistenttreneren.

– Dette er kun av akademisk interesse. Lagerbäck vil være på plass på feltet tirsdag, og det er da den egentlige treningsuken starter, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen, som var blant snaut 15 oppmøtte fra det norske pressekorpset som fulgte mandagens trening.