SKYTER GRANATER: Dette bildet tatt fra Gazastripen viser raketter som skytes mot Israel. (Photo by Said KHATIB / AFP)
SKYTER GRANATER: Dette bildet tatt fra Gazastripen viser raketter som skytes mot Israel. (Photo by Said KHATIB / AFP) Foto: Said Khatib

Israel med luftangrep langs hele Gaza-stripen

Israelske myndigheter opplyser at landet gjennomfører omfattende luftangrep mot Gaza-stripen etter en lang rekke rakettangrep fra det palestinske området.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Palestinske vitner forteller om israelsk artilleri mot mål nord på Gaza-stripen. Samtidig meldes det om skyting av raketter fra det palestinske området.

Det israelske militæret har aktivert rakettforsvaret og rakettalarmen går flere steder langs grensa.

En israelsk buss er ifølge det israelske militæret truffet av ild fra Gaza-stripen. Det meldes også om skyting av raketter fra det palestinske området.

Israelske medier melder at en 19 år gammel israeler som var i bussen ble såret i et angrep med en bombekaster fra palestinsk side.

Rakettalarmen er gått i det sørlige Israel, men det er så langt uklart om dette har sammenheng med angrepet på bussen.

Søndag ble sju palestinere drept i en skuddveksling med israelske soldater på Gazastripen. En israelsk soldat ble også drept.

Både Hamas og en annen mindre, militant islamistisk gruppe har påberopt seg ansvar for rakettbeskytningen mandag ettermiddag.

Mandag protesterte tusenvis av sørgende palestinere og lovet hevn etter det israelske angrepet inne på Gazastripen søndag.

(© NTB)