STÅR PÅ SITT: Runars keeper hevder at aldri ville skadet noen med vilje på håndballbanen.
STÅR PÅ SITT: Runars keeper hevder at aldri ville skadet noen med vilje på håndballbanen.

– At jeg ville skade noen bevisst blir bare for dumt og pinlig

Bodøs HKs Matko Rotim husker ingenting fra sammenstøtet med Runars danske keeper. Joachim Christensen mener at han ble for hardt straffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Matko Rotim har et stort merke panna etter et ublidt møte med skosålen til Runar-keeper Joachim Christensen.

– Jeg husker bare at jeg hoppet inn, og skjøt. Etter det husker jeg ingenting, sier Bodø HKs Matko Rotim til TV 2.

Han hevder at det er sjelden kost å oppleve slik på håndballbanen.

– Jeg husker ikke hvordan han gikk ut og sparket meg. Men jeg har sett videoen i dag og jeg synes det ikke er normalt, sier Rotim, som føler seg bedre i dag.

– Tror du han sparket deg med vilje?

– Jeg vet ikke. Bare han vet svaret på det.

Rotim måtte forlate banen etter sammenstøtet, og trente heller ikke i dag. Men er på bedringenes vei.

– I dag føler jeg meg bedre, men jeg klarte ikke å sove noe i natt. Nå har jeg litt vondt i hodet, men tror det blir bedre og bedre.

– Visste ikke at jeg traff ham i hodet
Joachim Christensen selv forklarer episoden slik:

– Det er enkelt. Ballen kom fra midtbacken, så kom ballen på streken. Så hoppet jeg opp i stjerne. Han hoppet inn, og falt mens jeg stod med beinet i luften. Jeg strakk beinet, og han falt. Det er slik jeg ser det. Det var veldig, veldig uheldig, sier han til TV 2, og legger til:

– Min oppgave er å gjøre vinkelen hans minst mulig. Min oppgave er å komme tettest mulig på ham, poengterer han.

Runar-keeperen hevder at han ikke visste at han hadde truffet motspilleren i hodet.

– Jeg vet ikke. Mitt blikk var rett frem, og beinet var i bakken. Så god vinkel hadde jeg ikke. Sier du det at jeg traff ham, så ja. Men hva jeg traff vet jeg ikke selv, sier han.

Christensen mener også at motspillerne har ansvar.

– Jeg kunne stått på seksmeteren. Men i selve situasjonen var jeg fastslåst. Spillerne har like mye ansvar, vi har et felles ansvar for at det ikke skjer noe. Her vurderte dommeren det som at jeg at jeg hadde mest ansvar. Det var utrolig kijpt at dommeren ikke ville ta en dialog om det, og mente det var bevisst fra min side. Jeg har sett klippet mange ganger, men for meg ser det ut som en naturlig bevegelse fra min side.

– Dette er håndball. Spillerne har god spenst, de kommer langt inn i boksen de er store og sterke. Det er andre gang der skjer for mitt vedkommende, og første gang fikk jeg beskjed om at jeg ikke hadde gjort noe feil. At jeg ble straffet denne ganger er jeg overrasket over. Jeg har endret mitt spill. Og jeg var langt mer defensivt denne gang, fortsetter han.

– Kjipt at han ble skadet
Dansken synes det er trist at motspilleren ble skadet i sammenstøtet.

– Først og fremst er det utrolig kjipt at jeg traff ansiktet hans så han ble skadet. Det var aldri målet mitt på noen som helst måte. Jeg får vondt inne i meg når slike ting skjer. Jeg har selv vært ute med hjernerystelse etter at spillere har truffet meg i hodet. Når man spiller håndball kan man komme i dårlige situasjoner og man kan bli skadet. Men at jeg skulle gå etter å skade noen bevisst blir bare for dumt og pinlig, slår Runar-keeperen fast.

Runar-trener Leif Sigvard Gautestad forsvarer sin keeper.

– Jeg er enig med ham og har forståelse for at han føler seg urettferdig behandlet. Som den offensive keeperen han var han veldig uheldig i denne situasjonen. Det var uheldig at han traff spilleren i det han landet. Det er veldig beklagelig, men i denne situasjonen skjønner jeg at han føler seg urettferdig behandlet av to ellers gode dommere, sier treneren til TV 2.

– Men han har vært involvert i to slike episoder på kort tid?

– Han er en offensiv keeper, spillerne han møter har større og større kraft, og de hopper nærmere og nærmere. Som offensiv keeper havner han ofte tett på skytterne, og det oppstår en del farlige situasjoner som en konsekvens av det. Det er vanskelige situasjoner å dømme, det er vanskelig for keeperne, og det er vanskelig for spillerne som kommer på gjennombrudd, svarer Gautestad.

Han frykter Christensen nå blir straffet ekstra for sin spillestil.

– Det er lett å kikke kikke etter disse tingene når en spiller har fått et slikt rykte. Han har fått mye oppmersomhet for sitt offensive keeperspill, og nå blir han straffet for det, og vurderer selv å legge om spillestilen sin, poengterer Runar-treneren.