SKUDDRAMA: En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter å ha avfyrt flere skudd på kaien i Svolvær natt til lørdag.
SKUDDRAMA: En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk etter å ha avfyrt flere skudd på kaien i Svolvær natt til lørdag. Foto: Jens Andre M. Birkeland

Mann siktet for drapsforsøk etter skyting i Svolvær

Politiet har utvidet siktelsen mot mannen som ble pågrepet og varetektsfengslet etter skyting i Svolvær natt til lørdag fra grov kroppsskade til drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 01.43 natt til lørdag fikk politiet melding om at en mann avfyrte flere skudd ved Anker brygge i Svolvær sentrum.

En mann ble truffet i beinet av et prosjektil og ramlet i sjøen rett etterpå. Mannen ble hentet opp av redningsskøyta og fraktet videre til sykehus.

– Siktede ble i dag varetektsfengslet i fire uker, hvorav en uke er i full isolasjon grunnet bevisforspillelsesfare, skriver Politiet i Nordland i en pressemelding.

Det skriver Lofotposten.

Ifølge avisen har den siktede mannen i 50-årene samtykket til fengslingen.

Våpenet som ble brukt er så langt ikke funnet.

– Det gjenstår mye etterforskning i saken, men politiet begynner å danne seg et godt bilde om hva som har skjedd, sier politiet videre ifølge avisen.