NFF bekrefter at Coly-albuen blir etterforsket

Kristiansund-spiller Aliou Coly må trolig belage seg på karantene etter å ha plantet albuen i Branns Taijo Teniste. Klubben og spillerne beklager hendelsen.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se situasjonen som vekker reaksjoner i Sportsnyhetene øverst på siden!

Både Brann og Kristiansund forventer at Kristiansund-spiller Aliou Coly utestenges etter at han plantet albuen i Branns høyreback Taijo Teniste under søndagens Eliteserie-kamp.

Klubb og spiller beklager

Coly fikk ikke lov til å snakk med pressen om situasjonen like etter kampen. Trener Christian Michelsen beklaget overfor Brann og ila senegaleseren munnkurv for å unngå språkforvirring og lovet at det skulle komme en uttalelse slik at Coly skulle få «legge frem saken sin på en riktig måte».

Dette sier klubben i dag:

«Aliou Coly, i samråd med Kristiansund Ballklubb ønsker i dag å beklage denne situasjonen. Coly har i ettertid erkjent at situasjonen er kritikkverdig og at han gikk inn i taklingen på feil måte. Coly er preget av det som har skjedd og ønsker å overbringe sin personlige beklagelse til Sportsklubben Brann og til Taijo Teniste».

Klubben sier de avventer behandling av episoden fra NFF og vil ta stilling til videre håndtering etter at avgjørelse foreligger.

Vil be om forklaring

Situasjonen med Coly og Teniste ble den store snakkisen i søndagens runde til tross for nedrykksdrama og Eliteserie-tittel til Rosenborg. NFF fikk saken på sitt bord mandag, og den sendes etter hvert videre til påtalenemnda for behandling.

– NFF vil be om en forklaring fra de to involverte klubbene (Kristiansund, samt en annen sak som gjelder Start), deretter vil disse to forklaringene sendes over til påtalenemnda for vurdering. Velger de å opprette en sak, så er det opp til disiplinærutvalget å fatte en beslutning i saken, sier Yngve Haavik, kommunikasjonssjef i NFF, til TV 2.​

TROLIG FERDIGSPILT: Aliou Coly fullførte kampen mot Brann siden dommeren ikke så situasjonen, men det spørs om senegaleseren ikke er ferdigspilt for sesongen.
TROLIG FERDIGSPILT: Aliou Coly fullførte kampen mot Brann siden dommeren ikke så situasjonen, men det spørs om senegaleseren ikke er ferdigspilt for sesongen. Foto: Tøsse, Anders

Dommer Rohit Saggi fikk ikke med seg situasjonen underveis i kampen, men pipeblåseren var klar overfor Bergensavisen etter oppgjøret at Kristiansunds senegaleser skulle vært sendt i dusjen etter å ha sett hendelsen på video.

Teniste fullførte kampen for Brann til tross for smellen, og mener at Coly burde vært utvist. Brann-backen har hatt sitt å stri med denne sesongen etter at han gikk stygt i bakken i en kamp mot Start i mai og fikk konstatert brudd i både ryggen og i hånden. Det førte til et to måneders skadeavbrekk før esteren var tilbake i aksjon i en treningskamp i slutten av juli.

– Jeg har slitt litt med nakken etter det, og den har vært stiv. Den vil nok bli relativt stiv når jeg våkner i morgen, sa Teniste til VG søndag.

Ikke hørt noe fra Coly

Det virker likevel ikke som om 30-åringen blir satt ut av spill. Branns sportssjef, Rune Soltvedt, opplyser overfor TV 2 at Teniste forlot troppen for å slutte seg til den estiske landslagstroppen som skal ut i Nations League-kamper mot Ungarn og Hellas den kommende uken.

– Jeg er ikke medisinsk ekspert, men det er klart at det ikke er gunstig med tanke på det som skjedde i sommer. Han er en tøffing og klager ikke. Jeg tror ikke han bruker så mye energi på det. Vi forventer bare at denne type ting blir tatt tak i, sier Soltvedt.

– Men det er litt vanskelig dette her. Vi ønsker ikke å syte og klage etter å ha tapt kampen. Det er ikke det vi ønsker. Vi godtar at det smeller litt i kampene, men denne opplevde vi som alvorlig. Det er derfor vi ønsker at noen må svare på hva som skal gjøres med det. Dette kunne fått enormt alvorlige konsekvenser for vår spiller. Uavhengig av hvem som gjør det, så kan vi ikke ha det sånn – rett og slett, sier Soltvedt, som sier at Brann fremdeles ikke har hørt noe fra Coly selv.

– Nei, ikke som jeg er kjent med. Det var en helt annen person i Kristiansund som beklaget overfor meg og Brann i går.

Mathisen: – Bør gi lang, lang straff

I TV 2s FotballXtra-studio søndag var man i harnisk over Colys opptreden. Jesper Mathisen mente at Coly hadde blitt fengslet om handlingen hadde blitt utført på åpen gate.

– At det ikke ble rødt kort, er rett og slett synd. Dommeren så det ikke, så han kan straffes i etterkant. Her bør forbundet gi en lang, lang straff. Det hører ingen steder hjemme. Han har en spillestil som til tider er uvøren og tøff, men dette er ikke uvørent. Det er stygt, det er vold. Det kan vi ikke ha på norske fotballbaner, sa Mathisen.

– Først var han for sent ute mot Fredrik Haugen og det er greit, men så kom han med så mye fart og kraft. Det er et av de klareste røde kortene noensinne. Det er trist at det ikke ble gitt og dumt for Brann, som hadde spilt resten va kampen med én spiller mer. Det skal straffes i etterkant. Han har spilt sin siste kamp i år. Han får fire-fem kamper, og det er ikke en kamp for lite, sier Mathisen.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Teniste for en kommentar mandag.

Lik TV 2 Sporten på Facebook