Lag lammeribbe som en verdensmester

Vi utfordret kaptein på kokke-juniorlandslaget Geir Magnus Svae i kjøkkenet til Wenche i dag. Han laget nydelig lammeribbe med hvitløk, sitron- og urter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Geir Magnus Svae er konsernkjøkkensjef på Bølgen & Moi og kaptein på juniorlandslaget. I dag tok han over kjøkkenet til Wenche og serverte sprø lammeribbe med hvitløk, sitron,- og urter på gyros brød.

Gyros Brød:

200 gram hvetemel 150 gram gresk yoghurt 1 ts bakepulver

1 ss Finhakket oregano 1 ts salt 1 ss olivenolje

  • Bland alt sammen til en deig
  • Bruk en rikelig "meldekket" underlag til å skjevle deigen.
  • Stek dem i tørr teflonpanne eller på steketakke til de er gylne på begge sider.
  • Lagre dem i en stabel, så holde de seg myke.

Lammeside:

1 stk benfri lammeside

Salt, pepper, hvitløk, sitron, timian, oregano, olivenolje

Slik gjør du:

· Riss litt i fettet på lammet

· Gni inn kjøttet med salt, pepper

· Gni inn litt olivenolje og hakket hvitløk og revet sitronskall

· Sett ovnen på 150°c

· Stekes i oven i ca. 1,5 – 2 timer, til kjøttet løsner fra bena

· Settes litt under grillen for å bli god og sprø.

Tzatziki:

1 stk agurk

2 fedd Hvitløk

3 dl Gresk youghurt

2 ss Finsnittet mynte

1 stk sitron saft og skall

Salt og pepper

Slik gjør du:

· Fjern kjernen fra agurken

· Rives

· Klem av vannet

· Blandes med det øvrige

· La stå å trekke smak et par timer

Anrett

Skrap kjøttet av bena med en gaffel, anrettes i brød med tzatsikien, toppes med en liten salat med tomat, avocado, syltetløk