Lag lammeribbe som en verdensmester
Vi utfordret kaptein på kokke-juniorlandslaget Geir Magnus Svae i kjøkkenet til Wenche i dag. Han laget nydelig lammeribbe med hvitløk, sitron- og urter.
Geir Magnus Svae er konsernkjøkkensjef på Bølgen & Moi og kaptein på juniorlandslaget. I dag tok han over kjøkkenet til Wenche og serverte sprø lammeribbe med hvitløk, sitron,- og urter på gyros brød.
Gyros Brød:
200 gram hvetemel 150 gram gresk yoghurt 1 ts bakepulver
1 ss Finhakket oregano 1 ts salt 1 ss olivenolje
- Bland alt sammen til en deig
- Bruk en rikelig "meldekket" underlag til å skjevle deigen.
- Stek dem i tørr teflonpanne eller på steketakke til de er gylne på begge sider.
- Lagre dem i en stabel, så holde de seg myke.
Lammeside:
1 stk benfri lammeside
Salt, pepper, hvitløk, sitron, timian, oregano, olivenolje
Slik gjør du:
· Riss litt i fettet på lammet
· Gni inn kjøttet med salt, pepper
· Gni inn litt olivenolje og hakket hvitløk og revet sitronskall
· Sett ovnen på 150°c
· Stekes i oven i ca. 1,5 – 2 timer, til kjøttet løsner fra bena
· Settes litt under grillen for å bli god og sprø.
Tzatziki:
1 stk agurk
2 fedd Hvitløk
3 dl Gresk youghurt
2 ss Finsnittet mynte
1 stk sitron saft og skall
Salt og pepper
Slik gjør du:
· Fjern kjernen fra agurken
· Rives
· Klem av vannet
· Blandes med det øvrige
· La stå å trekke smak et par timer
Anrett
Skrap kjøttet av bena med en gaffel, anrettes i brød med tzatsikien, toppes med en liten salat med tomat, avocado, syltetløk