TØRRFOT: Bengt Stabrun Johansen bruker bind til noe helt annet enn menstruasjon. Ta det i skoene når du er på tur, så holder du beina tørre, lyder tipset.
TØRRFOT: Bengt Stabrun Johansen bruker bind til noe helt annet enn menstruasjon. Ta det i skoene når du er på tur, så holder du beina tørre, lyder tipset. Foto: PRIVAT

Bengts (51) bind-triks vekker oppsikt: – Jeg vil ha de som har størst vinger og best sugeevne

For flere tiår tilbake puttet Bengt Stabrun Johansen et bind i skoen. Det skulle vise seg å være et hans beste triks mot våte føtter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Bengt Strabrun Johansen fra Alta var på skitur med kompisgjengen, fikk han tipset som har forandret turopplevelsen.

– Finn frem bindet med en eneste gang, var beskjeden jeg fikk. Etter det har jeg aldri vært på tur eller jakt uten en pakke med bind i tursekken, forteller Johansen til TV 2.

Det var iFinnmark som først omtalte saken.

Bind har den egenskapen at det normalt skal suge til seg blod eller andre kroppsvesker ved menstruasjon.

– Jeg skjønner at folk reagerer med et glimt i øyet på at man går rundt med bind i skoene. Men samtidig er det noe jeg bruker til det rent praktiske. Det funker utrolig bra for å holde beina tørre, forteller altaværingen.

(Se videoen av tipset lenger ned)

– Med en så god sugeevne har det fungert perfekt til å holde beina tørre når man er på tur. Må jo påpeke at dette selvfølgelig gjelder rene bind. Brukte bind har nok ikke samme nytta, utdyper Johansen litt lattermildt.

– Blør du mye?

Til TV 2 forteller han om første gangen han skulle kjøpe bind. Han ba kassedamen om bindet med best sugeevne og de største vingene. Da fikk 51-åringen spørsmål om han blødde mye.

– Jeg måtte le litt når hun spurte om jeg blødde mye. En liten forklaring om at jeg trengte det til skoene, gjorde at jeg og den ansatte fikk avklart det spørsmålet fort, forteller han.

Ifølge Johansen blir trikset brukt av alle hans nærmeste turkamerater. I et forsøk på å hjelpe andre til å holde seg tørre, har han delt trikset på Facebook.​ Det har fått mye mer oppmerksomhet enn det han hadde trodd.

– Det spredte seg veldig fort, jeg har blitt kontaktet av flere aviser som lurer på hva jeg bruker bindet til, forteller han.

Størst trusekant er best

Johansen sier det er forskjell på selve bindet. Til hans bruk mener han det er bindet med størst vinger og best sugeevne som er det optimale.

– Det er noen som har sånne store vinger, de er jo selvfølgelig laget for ha rundt trusekanten. Sannheten er at jo større vingene er, jo mer perfekt passer de til foten, sier Johansen.

– Et gammelt og godt brukt tips, er å bruke avispapir i skoen, det kan ikke sammenlignes med bind, forteller Johansen.

– Da vi var guttunger, pleide vi å bruke avispapir, det suger jo litt fuktighet, men ikke så mye som bind. Dessuten så smuldrer vanlige aviser opp, det gjør ikke bind, utdyper han.

– Jeg brukte trikset senest i helga. Det var kram snø og myr, men jeg var helt tørr på foten jeg, sier turgåeren.