– Vi blir bedøvet av kvaliteten

Ekspertene er stumme av beundring over det Manchester City leverer for øyeblikket.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se episoden med Sterling i videovinduet!

Til tross for å ha feid Manchester United av banen med 3-1 i sesongens første derby, løp Manchester City-manager Pep Guardiola rett bort til Raheem Sterling for å gi vingen det som så ut som en skyllebøtte.

– De bildene oppsummerer det hele. Det ser ut som han søker perfeksjon. Sergio Agüero hadde blitt byttet ut og Sterling lå på topp. Sterling ser sjokkert ut. Guardiola snakker om et bestemt øyeblikk i kampen, han prøver å skape perfekt fotball. Selv med 3-1 er han ikke tilfreds, sier tidligere United- og City-spiller Owen Hargreaves som gjest i TV 2s Premier Legaue-studio.

Slik forklarer Guardiola episoden etter kampslutt, ifølge The Telegraph.

– Han gjorde noen bevegelser med beina han kunne unngått, men han er ung og kan bli bedre. Jeg liker mye av det han bidrar med, sier Guadiola, og tenker trolig på noen overstegfinter på overtid.

Manchester City vant Premier League på suverent vis forrige sesong. Nå leder de to poeng foran Liverpool når tolv serierunder er unnagjort.

– Den største faren er at vi blir bedøvet av kvaliteten. De scoret seks i Champions League sist, seks i Premier League sist og tre her. Til slutt blir vi numne av hva vi ser på. Vi må aldri glemme hva vi ser. Vi kan snakke om Sir Alex Ferguson og alt det der, men jeg har aldri sett et engelsk lag spille denne type fotball. Å dominere med denne spillestilen har jeg aldri sett før. Det må vi rett og slett nyte, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

Det er tett i toppen, men Hargreaves tror bare ett lag kan utfordre City.

– De eneste jeg tror kan utfordre City er Liverpool. De er de eneste som kan skape problemer for City, selv om de ikke har samme kvaliteten, men de har Klopp og hans filosofi, sier den tidligere midtbanespilleren.

Manchester City har også ambisjoner i Champions League. De har aldri kommet lengre enn til semifinalen. Forrige sesong endte det i kvartfinalen.

– De er der oppe sammen med Barcelona og Juventus, mener Hargreaves.